ERDON Helyi hírek

2016.01.21. 16:01

Hóeltakarítás Nagyváradon

Csütörtökre virradóra, illetve a nap folyamán nagy mennyiségű hó hullt Nagyváradon, az azonban nem okozott különösebb fennakadást a közlekedésben.

Csütörtökre virradóra, illetve a nap folyamán nagy mennyiségű hó hullt Nagyváradon, az azonban nem okozott különösebb fennakadást a közlekedésben.

Csuzi Istvánt, a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója a Bihari Naplónak elmondta, hogy a hókotró villamos eltolta tegnap a havat a sínekről és a délelőtt folyamán hat csapat takarította a villamos- és buszmegállókat, ugyanis a megállók és a sínek takarítása a HKV kötelezettsége. Ugyanakkor a város útjait, utcáit a RER Ecologic Service köztisztasági vállalat takarítja. A nagyváradi polgármesteri hivatal közleménye szerint tegnap reggel öt órától már elkezdték takarítani a város útjait a vállalat dolgozói. A nap folyamán a RER tizenhat járművel dolgozott az utakon, ezek közül tizennégy hókotróval ellátott jármű volt. A közlemény emlékeztet arra is, a polgároknak kötelességük eltakarítani a havat és a jeget ingatlanuk elől, ellenkező esetben magánszemélyek 500–2000 lej, jogi személyek pedig 1500–2500 lej közötti bírságra számíthatnak. Tusan Alexandru váradi taxis szerint a fő utak csütörtökön a reggeli órákban még csúszószak voltak, de napközben már minden főút megfelelő módon le volt tisztítva, nem voltak fennakadások, torlódások az autóközlekedésben. Azt hozzátette: a kisebb utcák nem voltak letakarítva, ezért ezeken az utcákon figyelmesebben kellett vezetni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!