ERDON Helyi hírek

2008.05.16. 10:34

Helyi alkotások tárlata

<p>Bihar megye – Az érmihályfalavi Nyíló Akác Napok művészeti programjainak sorában a helyi alkotók munkáiból készült tárlat megnyitója volt az első péntek délelőtt. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Ny.A.%20-T%C3%A1rlatnyit%C3%B3.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Az RMDSZ székházának gyűléstermében Kecskés Andrea tanácsos, az önkormányzat kulturális szakbizottságának tagja köszöntötte a megjelenteket, ismertetve hogy a helyi Marcsó József Képzőművészeti Önképzőkör három éve alakult, és tavaly, az egyik tag hirtelen halála után vette fel annak nevét. Ezután sorra bemutatta a kiállítókat: Csűri Katalint (festmények), Kovács Évát (festmények, grafikák, festett tányérok), Hintalan Gézát (festmények, grafikák), Kiss Györgyöt (faragványok), Medvési Barnát (famunkák), Farkas Ferencet bőrdíszművek, plakettek), Kovács Zoltánt (grafika), Rencz Csabát (fotók), Popescu Adriant (II. osztályos, rajzok), Nagy Enrichet (IV. osztályos, rajzok, festmények).

Van utánpótlás is

Külön méltatta utóbbi két ifjú alkotót, kiknek tehetségük mellett bátorságuk is van közönség elé állni. Kovács Zoltán polgármester is üdvözölte a kiállítást, megemlítve a kör alkotói és civilszervezeti fontosságát, illetve azt, hogy az önkormányzatra hárul az alkotáshoz és kiállításhoz szükséges feltételek biztosítása. Az összejövetelen Szabó Árpád elnök bemutatta a megye több településének íjászat tömörítő íjászegyesületet, majd Szalai Ilona könyvtáros a székehyhídi Berszán Lászlót, aki a fenti tárlattal párhuzamosan állította ki graffiti-technikával készült festményeit (utóbbi a fesztivált követően 2 hétig a könyvtárban lesz látható).

Kiállítások a Nyíló Akácon

A fesztivál idején több kiállítás is megtekinthető a fentiek mellett: a kultúrházban a gömöri fotóklubbé; a Városi Múzeumban Fekete Hajnal festményei, illetve Stilágyi Ferenc plakettjei, érmei; a Sass Kálmán gyülekezetei teremben Gavrucza Tibor festményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!