ERDON Helyi hírek

2012.02.07. 15:30

"Hazai" vendégek az imahéten

Bihar megye - Az Érmihályfalván megtartott imahétre több olyan lelkipásztort is meghívtak, akik a város szülötteiként szolgálnak ma már más településeken, Magyarországon.

Bihar megye - Az Érmihályfalván megtartott imahétre több olyan lelkipásztort is meghívtak, akik a város szülötteiként szolgálnak ma már más településeken, Magyarországon.

 

 

Az érmihályfalvi református egyházközség elmúlt héten zajlott imahetére három olyan lelkipásztort is meghívtak, akik a gyülekezetből "nőttek ki", és lettek lelkészek. Ma mindhárman Magyarországon élnek. Elsőként, az imahét negyedik napján, Hella Ferenc volt az igehirdető, aki Nagykanizsán szolgál. Az utolsó napra Uszkay Huba volt hivatalos, aki korábban a berettyószéplaki gyülekezet élén állt, ma pedig Kadarkúton lelkész. Sajnos, utóbbi a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudott eleget tenni a felkérésnek (csakúgy, mint a szombati meghívott, a püspökladányi Pelláné Ábrám Anikó), de az "igazolt hiányzást" egy kedvezőbb időpontban bepótolják.

 

Az élet értelméről

 

Az imahét ötödik napján volt vendég a várossal szomszédos Értarcsa korábbi lelkésze, a ma Putnokon szolgáló Dérer Zsolt. A tiszteletes János evangéliumából idézte Lázár feltámadásának részletét. Ebből kiindulva kifejtette: régóta tudjuk, hogy az előttünk álló év általában nehezebb mindig, mint a mögöttünk álló, sok gonddal, bajjal szembesülünk. Az emberek "közös gondja", hogy véges az életünk - miért érdemes mégis élni? Erre rengeteg válasz létezik: a munka, az alkotás, a gyereknevelés miatt, de mindezeknek az élet lezárulta véget vet. A lelkész szerint az élet értelmét nem az a pár évtized adja meg, hanem az a hit, ami tovább segít az örök életbe.

 

Hét év után újra

 

Az igehirdetés után Dérer Zsolt elmondta: már nyolc éve él családjával Magyarországon, először a magyar-horvát határ mellé került, négy éve pedig már a magyar-szlovák határhoz közeli, az Érmihályfalvától 190 kilométerre lévő Putnokon szolgál, ahol iskolai hittantanárként is tevékenykedik. Legutóbb 7 éve szolgált szülővárosa gyülekezetében. A vendég szolgálatát Balázsné Kiss Csilla helyi lelkipásztor köszönte meg, az istentiszteleten rövid műsorral közreműködött az Aranykapu napközi Csillagszeműek csoportja. A templomozás után a gyülekezeti teremben id.Szilágyi Ferenc képzőművészt tartott előadást a magyar éremművészetről.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!