ERDON Helyi hírek

2007.11.28. 14:53

Határon átnyúló turizmus

<p>Egység és sokszínűség a turizmusban Bihar–Hajdú-Bihar Eurórégióban címmel egy mutatós brosúrát és CD-t adtak ki egy Phare-CBC projekt keretében. Bemutatóját november 28-án tartották.</p>

Bihar és Hajdú-Bihar megyének immár az ötödik közös projektjét valósították meg, ezúttal a turizmusban az egység és sokszínűség jegyében. Ioan Micula, a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke felelevenítette a határon átnyúló eddigi közös projekteket, majd kitért a most megvalósított projektre. Ennek hazai kedvezményezettje a Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt, míg a magyarországi partnerei a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Constantin Badea projektmenedzser elmondta, hogy e projekt a Phare-CBC 2004/ Iterreg III A program keretében valósították meg, a kiadások 90 százalékát az Európai Unió költségvetéséből fedezték.

Szórólapok

A határ két oldalán levő turisztikai nevezetességek népszerűsítésére egy 52 oldalas színes borsúrát adtak ki román, magyar, angol, német, francia és olasz nyelven. A brosúra anygagát olvasni leget CD-n is, illetve a www. tourismbihor.info honlapon is. Az anyagot eljuttatják Bihar megye polgármesteri hivatalaiba, a nagykövetségekre, a minisztériumokhoz, a megyei kereskedelmi kamarákhoz, a fejlesztési ügynökségekhez, szállodákba, illetve Hajdu-Bihar megyei hasonló intézményeihez, de már magyar nyelven.

Ioan Micula szerint e borsúrát sikeresen forgathatják mindazok, akik előre meg akarják választani az útirányt kulturális, vallási emlékhelyek megtekintése céljából, gyógyturizmus szempontjából, vagy csak ha egyszerűen ki akarnak kapcsolódni, vagy szép tájaáakt akarnak látni.

 

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!