ERDON Helyi hírek

2008.11.25. 12:19

Határon átnyúló kerékpárút létesülhet

<p>Nagyvárad - A csütörtöki ülésen Nagyvárad Helyi Tanácsának elvi beleegyezését várják egy határon átnyúló kerékpárpálya létesítésére. Minderről e terv kezdeményezője, Delorean Gyula tanácsos beszélt.</p>

Abban az esetben ha Nagyvárad Helyi Tanácsa a csütörtöki ülésen elvi beleegyezését adja egy határon átnyúló kerékpárpárút létesítéséhez, egyben felkérik a polgármester arra, hogy írja alá az erről szóló megállapodást az érintett települések vezetőivel. A polgármester feladata lesz még az is, hogy jelöljön ki egy munkacsoportot e projekt kidolgozására.

A határozat kazdeményezője, Delorean Gyula önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Magyarország és Románia közötti határmenti program keretében készítik el a nemzetközi kerékpárutat, amely a következő településeket érinti majd: Nagyvárad, Bors, Szentjános, illetve Szentmárton (a kerékpárút végcélja Félixfürdő lesz). Magyarországon Ártánd, Biharkeresztes, Mezőpeterd és Berettyóújfalu.

Delorean Gyula elmondta még, hogy először a hatástanulmányt készítik el, majd ezt követi a terv elkészítése és a kivitelezés. Hangsúlyozta: EU-s pénzekből készítik el a 6 millió euró értékű kerékpárutat, és az nem érinti Nagyvárad, Bors, Gerettyóújfalu, Biharkeresztes városok, illetve Bors és Szentmárton községek költségvetését.

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!