ERDON Helyi hírek

2016.01.06. 16:02

Három tenor, három előadás

A tradicionális újévi műveket eredeti módon egészítették ki, a fő szempont ugyanis az volt, hogy minél élvezetesebb legyen a Nagyváradi Filharmónia újévi hangversenye. Minden jegy elkelt.

A tradicionális újévi műveket eredeti módon egészítették ki, a fő szempont ugyanis az volt, hogy minél élvezetesebb legyen a Nagyváradi Filharmónia újévi hangversenye. Minden jegy elkelt.

Az újévi hangverseny az évad különleges eseménye, ezért mindent megtesznek, hogy valóban felejthetetlen élményt nyújtson – mondta Romeo Rîmbu karmester a Nagyváradi Filharmóniánál tartott szerdai sajtótájékoztatón. Ennek érdekében a tradicionális Johann Strauss műveket igyekeztek híres zeneszerzők népszerű alkotásaival kiegészíteni – a programban Eduardo di Capua, Ruggero Leoncavallo, Giacomo Puccini, Claudio Villa, Pablo Sorozábal és Augustin Lara által szerzett művek is szerepelnek.

Együtt

A három egymást követő napon – azaz csütörtökön, pénteken és szombaton 19 órától – első alkalommal lép fel együtt három ismert hazai tenor: Marius Vlad Bunoiu, Cristian Mogoşan és Stelian Gheorghe.

Amint Stelian Gheorghe bukaresti művész kifejtette, a Pavarotti által bevezetett minta alapján lépnek fel együtt egy olyan hangversenyen, melynek során a széles közönség számára hozzáférhető darabokat adnak elő – egyebek mellett Puccini Turandot című operájának híres, Nesun Dorma című áriáját, melyet Pavarotti is elénekelt nemegyszer. A három tenor premiernek számító együttműködése bizonyára a koncert fő attrakciója, de ez nem azt jelenti, hogy a zenekar előadása nem lesz legalább ugyanolyan magas színvonalú – tette hozzá. Cristian Mogoşan kolozsvári művész elmondta: nem először van Váradon és nagy öröm számára, hogy ismét eljöhetett. Az ugyancsak kolozsvári Marius Budoiu hozzátette: az, hogy a három előadásra minden jegy elkelt, arra enged következtetni, hogy Nagyváradon pezseg a kulturális élet. „Reméljük, hogy meg fogunk felelni a publikum elvárásainak, annál is inkább, mivel a program hozzáférhető, népszerű darabokból lett összeállítva.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!