ERDON Helyi hírek

2008.04.16. 16:28

Hamisított számítógépes játékok

<p>Bihar megye - Miután az utóbbi időben egyre jobban elterjedtek Bihar megyében a hamisított számítógépes játékok és filmek, a közelmúltban újabb kalózpéldányok jelentek meg a piacon.</p>

Ezúttal licenc nélküli számítógépes programokat találtak egy házkutatás során április 9-én, jelentette be tegnap Liviu Popa megyei rendőr-főfelügyelő. Egy váradi kereskedelmi egységben, melyet ügyvezetői és társtulajdonosi minősítésben a váradi 56 éves P. E. A. és az 54 éves P. C. vezetett, két számítógépen több tervezői programot is találtak, melyek nem rendelkeztek licenccel. A házkutatáson három merevlemezt foglalt le a rendőrség. Az ügyben engedély nélküli másolás miatt indult eljárás. Egy korábbi eset is felmerült a hamisítványok kapcsán. Március 31-én a rendőrség kezdeményezésére eljárás indult a váradi 20 éves S. M. T. ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy kereskedelmi célokra használt különböző kalózmásolatokat, ezeket saját maga készítette és nyilvánosan hirdette.

Régebbi vétségek

Továbbá azzal is gyanúsítható, hogy 2007–2008 között szintén hamisítással foglalkozott, a kalózmásolatokat pedig különböző weboldalakon árulta. A lakásában végzett házkutatás során több mint 3000 zeneszámot, 20 mozifilmet és 70 számítógépes program kalózmásolatait találta meg és foglalta le a rendőrség. Március 28-án a 19 éves nagybáródi B. O. P. ellen indult eljárás kalózmásolatok forgalmazása miatt. A nála történt házkutatás során közel ezer CD-t találtak, melyek mozifilmeket, zenét és számítógépes programokat tartalmaztak, összesen 50 ezer lejes kárt okozva a szerzőknek.

 

Nagy Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!