ERDON Helyi hírek

2011.06.20. 14:20

Gyülekezeti terem- és konyhaavató Éradonyban

<p>Bihar megye - Konfirmáció vasárnapjának délutánján, szűk körben, családias hangulatban került sor az éradonyi reformátusok gyülekezeti termének és konyhájának birtokbavételére.</p>

 

Régi álma vált valóra az éradonyi református közösségnek azzal, hogy az állam által elkobzott, de sajnos nem visszaigényelt egykori református iskola épületének felében, amit a Helyi Tanács (Éradony Értarcsa községhez tartozik – szerk.megj.) az egyház rendelkezésére bocsátott, sikerült a gyülekezet számára igazi otthont varázsolni. Otthonnak nevezhető, mert konyha és ebédlő, amit ifjaink nevelésének, asszonyaink munkálkodásának biztosít teret, téli időben pedig fűtött helyet teremt az istentiszteletek számára. A legfontosabb azonban mégis az a lehetőség, amit a konyha nyújt, hogy a rászoruló gyülekezeti tagok számára meleg ételt biztosíthatunk.

 

Kedves vendégek

 

Kellemes meglepetésként érte a projekt vezetőit és a gyülekezet tagjait, hogy a közösséget segítő, hollandiai Betsy és Jan Plaimers testvéreink meglátogattak bennünket, az elkészült termet és konyhát ők maguk adták át a gyülekezetnek. Természetesen a munka oroszlánrésze ezután vár ránk, a keretet megtölteni élettel. Bizalomra ad azonban okot az, hogy az első és legfontosabb lépést megtettük. Köszönet érte Chis Márta  presbiterasszonynak és mindenkinek, aki segítő kezet nyújtott.

Simon-Szabó István lelkész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!