Égő cigivel aludt el

Szatmárnémeti - Április 14–én a késő esti órákban riasztották a szatmárnémeti Tűzoltókat egy, a Károlyi úton lévő tűzesethez. A Károlyi út 14 szám alatt a Mobipan S.A. cég egy barakkja található, mint kiderült, ez lángolt. A tűzoltók helyszínre érkezésekor megállapították, hogy a szóban forgó cég éjjeliőrének barakkja ég.

Az épületet hajléktalanok vették birtokba. A tüzet alig 20 perc alatt oltották el a szakemberek. A lángok martalékává vált az épület faszerkezetének egy része, valamint kb. 10 kg–nyi ruhanemű. A keletkezett kárt 500 lejre becsülik. A tüzet gondatlanság, egy égő cigaretta okozta. A balesetben súlyosan megsérült egy fiatalember, a 21 éves C.P., őt sürgősen kórházba szállították.

Orban: Orban: A kormány munkahelymegőrző intézkedéseket hozott a járvány ideje alatt
A liberális kormány „munkahelymegőrző intézkedéseket” hozott a koronavírus-járvány alatt – jelentette ki szerdán a parlament plenáris ülésén Ludovic Orban miniszterelnök.
Szakértők: nincs egységes európai definíció a jogállamiságra
Nem valószínű, hogy elfogadnának egy ideológiai dokumentumot Lengyelországgal és Magyarországgal kapcsolatban. –
A Balaton Európa legbiztonságosabb tava
Idén már háromszázhúsz embert mentettek ki a tóból.
KaravanAct: Utazó Színházi Fesztivál
A Shoshin Színházi Egyesület augusztus 17–22. között szervezi meg a KaravanAct Fesztivál negyedik kiadását. Az utazó színházi fesztivál idén hat napot tart és három városba látogat el, köztük Nagyváradra is.
Gulácsiéknak most jön az igazán nagy próbatétel
Az RB Leipzig csütörtök este az Atlético Madriddal csap össze a negyeddöntőben.