ERDON Helyi hírek

2011.10.02. 13:53

Fúvós fesztivált szerveztek

Nagyvárad - A váradi magyar baptista gyülekezet szombaton fúvós fesztivált szervezett az Antonio Alexe Sportarénában. Több megyéből érkeztek résztvevők.

Nagyvárad - A váradi magyar baptista gyülekezet szombaton fúvós fesztivált szervezett az Antonio Alexe Sportarénában. Több megyéből érkeztek résztvevők.

 

 

Szombaton nagyszabású fúvós fesztivált szervezett a várad-ősi sportcsarnokban a magyar baptista gyülekezet, mely összejövetelt két évvel ezelőtt a szilágyságiak kezdményeztek. Nem csupán Biharból, hanem a környező megyékből is érkeztek fúvószenekarok, többek közt Szatmárnémetiből, Kémerről, Szamosújvárról, Szilágyperecsenyből, Balláról, Krasznáról, Bagosról, Szalárdról, Aradról, Nagybányáról, Zilahról, Magyarremetéről, Szilágyszentkirályról, Magyarlónáról és természetesen Nagyváradról. A rendezvény programját úgy állították össze, hogy a zenekarok hármas tömbben léptek fel, a műsorblokkok közt pedig lelkipásztorok végeztek igei szolgálatokat.

 

Közösségi élmény

 

A megjelenteket Giorgov Adrián lelkipásztor üdvözölte, aki imabuzdításai mellett az önfegyelem fontosságáról is szólt. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a szilágysági származású Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke is, aki kollégaként köszönthette a megjelenteket, hiszen tagja a kárásztelki fúvószenekarnak, mely együttes azonban nem vett részt a rendezvényen, mivel a képviselői római katolikus vallásúak. A politikus azon meggyőződésének adott hangot, hogy az együtt zenélés közösségi élményt nyújt, és arról sem feledkezett meg, hogy október 1-je a zene és az idősek világnapja.

A rendezvényen olyan darabok is elhangzottak közösen, mint például a Hoffman induló vagy az Európai Unió himnusza.

 

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!