ERDON Helyi hírek

2011.12.12. 13:51

Fogyatékkal élők találkozója Székelyhídon

Bihar megye - Az elmúlt szombaton, december 10-én tartotta az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány (ÉRDA) a fogyatékkal élők és családtagjaik számára megrendezett találkozót Székelyhídon.

Bihar megye - Az elmúlt szombaton, december 10-én tartotta az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány (ÉRDA) a fogyatékkal élők és családtagjaik számára megrendezett találkozót Székelyhídon.

 

 

A találkozóra érkezett megjelenteket Balogh Anikó, az ÉRDA diakónusa köszöntötte, majd az Érmelléki Református Egyházmegye esperese, Rákosi Jenő az Ézsaiás próféta könyve 30. részének 18-21 verseit olvasta fel. Az igei magyarázatban hangsúlyozta, mennyire fontos az ünnepi készülődés során a lelki felkészülés is, hogy ne csupán külsőleg készüljünk a karácsonyra, hanem lelkileg is hangolódjunk Krisztus visszajövetelére. Beszélt arról, hogy többféle várakozás van. Mindannyiunk várunk valamire, de Isten is vár ránk, hogy mi is irgalmát kérjünk nap, mint nap, hogy naponta keressük. Elmondta azt is, hogy mindenki, aki Istenhez kiált, könyörületben részesül, Isten meghallgatja a hozzá fordulók sírását, könyörül rajtuk, felel nekik. Fontos azonban, hogy ne csak a testi táplálékokkal éljünk, hanem a lelkünket is tápláljuk az igével. Végül az Ige rámutat arra az útra, amelyen járnunk kell.

 

Megismerték egymást

 

Az istentiszteletet követően a fogyatékkal élők családtagjai készültek szavalatokkal, karácsonyi énekekkel, együtt próbáltak hangolódni a karácsony ünnepére. Ezt követően az ebédlőben, ebéd előtt, mindenki bemutatkozott, hogy akik nem ismerték eddig egymást, ők is megismerkedjenek. Ezután következett az ebéd, melyet Rákosi Jenő esperes, székelyhídi lelkipásztor imádsággal kezdett meg. A szervezők ez úton is köszönik a székelyhídi asszonyok segítségét, akik egész délelőtt a konyhában munkálkodtak. Ebéd után köszönőlevelet írtak a holland támogatóiknak, akik lehetővé tették a találkozást. A levelet mindenki aláírta, a gyermekek pedig rajzokat készítettek, melyeket szintén elküldenek a hollandoknak. A közös csoportkép elkészítése után sor került az ajándék- és élelmiszercsomagok kiosztására, majd minden csoport hazaindult.

 

Összeforrt csapat

 

Balogh Anikó diakónustól megtudtuk: az ÉRDA nyilvántartásában jelenleg 72 fogyatékos család van. Fele jelen is volt a találkozón, melynek örömébe szomorúság is vegyült, hiszen a csoport egyik tagja kórházba került, így nem tudott eljönni az összejövetelre. A szomorú arcok is bizonyítják, hogy mennyire összeforrt csapatról van szó, és mennyire aggódnak egymásért annak tagjai. Már tavaly is tervezték a találkozó megtartását, de sajnos anyagi okok miatt nem volt rálehetőségük. „Hálásak vagyunk Istennek, hogy megindította támogatóink szívét, és lehetővé vált számunkra, hogy idén megszervezzük ezt az alkalmat, illetve, hogy jövő hétre a nagycsaládosok számára is megszervezzük a találkozót” - fogalmazott a diakónus.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!