Hallgassa élőben!

Filmzenei hangverseny a Filharmóniában

Tekintettel arra, hogy a tavalyi évadban nagy közönségsikert aratott a filmzenei hangverseny, idén március elsején és másodikán egy újabb filmzenei összeállítással készül a Filharmónia.

Tekintettel arra, hogy a tavalyi évadban nagy közönségsikert aratott a filmzenei hangverseny, idén március elsején és másodikán egy újabb filmzenei összeállítással készül a Filharmónia.

 

 

Idén ismét Shinya Ozaki japán karmester hozza el a nagyváradi közönségnek a filmzenei világ egy színes válogatását. Foica László a Nagyváradi Állami Filharmónia művészeti vezetője a félreértések elkerülése érdekében aláhúzta, hogy a közönség nem ugyanazokat a műveket hallgathatja meg, mint tavaly májusban, a műsorban néhány már hallott filmzene mellett újabb ismert mozifilmek betétdalai is szerepelnek. Shinya Ozaki elmondta, hogy a koncert során egyrészt a régi idők klasszikus filmjeinek zenéjét játsszák el, mint például a Hegedűs a háztetőn, az Álom luxuskivitelben, Óz a csodák csodája (Szivárványdal), vagy a Rózsaszín párduc című filmekét, másrészt pedig az elmúlt évek nagy sikerfilmjeinek zenéjét is meghallgathatja a közönség, úgy mint a Forrest Gump, a Gladiátor vagy A Karib-tenger kalózai filmek betétdalait. Mivel a jegyek hamar elfogytak a csütörtöki előadásra, így a koncertet pénteken, március 2-án is megismétlik.

 

Filmzenék

 

Shinya Ozaki az elmúlt két évtizedben az ország több zenekarát vezényelte, köztük a Bukaresti Enescu-filharmonikusokat is. Tizenhét éve állandó karmestere a Marosvásárhelyi Filharmóniának és a Camerata Transilcanica együttesének. Shinya Ozaki a karmesteri szakma olyan nagyságainál tanult, mint Szeidzsi Ozava vagy Jean Fournet. Karmesteri pályája során vezényelt az Egyesült Államokban, Japánban és Európa számos országában és immár Nagyváradon is visszatérő vendégnek számít. Shinya Ozaki hozzáfűzte, hogy fontosnak tartja az ilyen jellegű hangversenyek szervezését, hiszen akik nem járnak komolyzenei koncertekre, ilyen módon mégis találkozhatnak a zenekarral, megismerkedhetnek a hangszerekkel. A filmzenei hangverseny március 1-jén és 2-án 19 órától kezdődik a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében, műsoron: Hegedűs a háztetőn; Macskák; Álom luxuskivitelben; Óz, a csodák csodája; Grease; A tánckar; Beatles válogatás; South Pacific; Gladiátor; Rózsaszín párduc; Forrest Gump; A Karib-tenger kalózai.

 

Nagy NoémiEltűnt személy
Bukaresti kórházba helyezik át a Prahova megyei tűzben súlyosan megégett 17 éves fiút
Bukaresti kórházba szállítják át azt a 17 éves fiút, aki szombat délután súlyos égési sérüléseket szenvedett a Prahova megyei Fântânele településen, a gázpalackokat töltő cégnél kiütött tűzben.
Hét személy vesztette életét egy Bákó megyében történt közúti balesetben
Hét személy vesztette életét vasárnap, a Bákót Egyedhalmával (Adjud) összekötő 2-es országúton, Răcăciuni település kijáratánál történt balesetben, amelyben személygépkocsi ütközött össze egy kisbusszal.
Halálos baleset Bihar határában
Lezuhant egy autó az Árpád hídról
A baleset a pesti hídfőnél történt.