ERDON Helyi hírek

2008.10.15. 13:24

Fiatalok a betegség ellen

<p>Bihar megye - A Szklerózis Multiplexben szenvedők Országos Egyesülete uniós támogatással harcol a szklerózisban szenvedő fiatalok társadalomba való beilleszkedéséért és munkaválalási lehetőségeinek javításáért.</p>

Ebből a célból több projektet is megvalósítottak a közelmúltban, melyek közül az egyik legfontosabb a Brassóban szervezett három napos szeminárium, melyre mintegy 70 többnyire szklerózisban szenvedő fiatal és különböző helyi és országos szervezetek képviselői vettek részt. A "Fiatalok mozgásban" elnevezésű akció keretében zajló szeminárium fő célja azoknak a problémáknak a feltárása volt, melyek megnehezítik a szklerózis multiplexben szenvedő betegek életét, érvényesülési lehetőségeiket. A szemináriumot jövőre külföldi résztvevők bevonásával szeretnék megszervezni - tájékoztatott Cludia Torjeprogramkoordinátor. A betegség elterjedését illetően elárulta Romániaban hozzávetőlegesen 10 ezer, míg Bihar megyében mintegy 350 ember szenved szklerózis multiplexben.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!