ERDON Helyi hírek

2015.09.01. 12:47

Festenek a Szacsvay-iskolában

Nagyvárad- Önkormányzati támogatással s önerőből is történtek, illetve még zajlanak felújítások a Szacsvay Imre Általános Iskolában. A részletekről Pásztor Gabriella igazgatónő beszélt honlapunknak.

Nagyvárad- Önkormányzati támogatással s önerőből is történtek, illetve még zajlanak felújítások a Szacsvay Imre Általános Iskolában. A részletekről Pásztor Gabriella igazgatónő beszélt honlapunknak.

Pásztor Gabriella, a váradi Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatónője az Erdély Online-nak elmondta: a tanévre való készülődésüket illetően fő helyen áll az Eminescu utcai főépület belső renoválása, ami több évtizedes távlatból végre megtörténik. Ez azt jelenti, hogy úgy festik ki a tanintézmény előcsarnokát és folyosóit, hogy nem csupán ráfújtak „valamilyen tisztításra alkalmas szert”, hanem valóban lekaparták és pontra teszik a falakat úgy, hogy szívet gyönyörködtető látvány fogja fogadni szeptember 14-én a gyermekeket, mely időpontig természetesen a takarítást is elvégzik. Amúgy pedig megőrizték az eddigi fehér színt, mely sok helyen ezt megelőzően már szürkének látszott. Mindez önkormányzati támogatással valósult meg, mely fenntartóként versenytárgyalást írt ki, majd a győztes céggel szerződést kötött. Dicséret illeti különben a vállalkozást, mert még szombaton is dolgoznak a munkások. Szintén az Ingatlankezelő Igazgatóság (AIO) jóvoltából a fő épületben több mint húsz ajtót kicseréltek, melyre időtlen idők óta nem került sor, valamint néhány új ablak is lett, sőt, még a tűzbiztonsági előírásoknak megfelelő korszerű nyílászárót is felszereltek.

Önerőből is

Ezen kívül önerőből is történtek felújítások, például a szülők segítségével sok osztályterem megszépült, úgy a főépületben, mint a Körös utcai ingatlanban vagy Biharpüspökiben. Ugyanakkor teljesül az az iskola ígéret, miszerint pingpong asztalok legyenek az udvaron, illetve számítanak még olyan munkálatokra, melyeket a nyár folyamán külön kérvényeztek a Polgármesteri Hivataltól. Ilyen például az udvar másik felének a leaszfaltozása, ugyanis a tavalyi tanévkezdés előtt csak a sportpálya területét aszfaltozták le, a másik eléggé gödrös és hiányos maradt. A Körös utcai épületben pedig jó lenne az illemhelyeknek a kifestése, abban reménykednek, hogy ezek a kérések legkésőbb az őszi rövid vakáció ideje alatt megvalósulnak.

A díszterem sajnos még mindig csupán a terv szintjén létezik, az építkezést a nyár folyamán nem sikerült megoldani, pedig nagy szükség volna erre, akárcsak az alatta levő termekre. Megtudtuk azt is, hogy az osztálylétszámok összességében folyamatosan bővülnek, és elérték azon egyik céljukat, hogy a felső tagozatokon (V-VIII.) három párhuzamos osztály legyen, a szükséges létszámokkal, valamint egyedüli váradi iskolaként magyar step by step előkészítő osztályt is indítottak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!