ERDON Helyi hírek

2018.07.02. 10:52

Fergeteges hangulatú pedagógus bált rendeztek

Az elmúlt szombat este/éjjel fergeteges hangulatú pedagógus bált szervezett a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet a Lotus Center rendezvénytermében.

Az elmúlt szombat este/éjjel fergeteges hangulatú pedagógus bált szervezett a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet a Lotus Center rendezvénytermében.A talpalávalót az Elit együttes biztosította, fellépett Buzási Patrik, a Nagyváradi Művészeti Líceum diákja.

„Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld”- Mécs László szavaival üdvözölte az egybegyűlteket Székely Hajnal, az RMDSZ Nőszervezet nagyváradi elnöke, melyről saját bevallása szerint az jutott eszébe, hogy mennyire nehéz, de ugyanakkor szép feladatot, hivatást vállalnak azok, akik pedagógusi pályára lépnek. Hangsúlyozta: közösségünk nem lehet elég hálás azért a munkáért, amit végeznek, az ezért járó köszönetet szinte lehetetlen szavakba önteni. Nem könnyű azért a családtagoknak sem, akik nem veszik zokon azt, hogy a szerettüknek tanügyi elfoglaltságai vannak, s emiatt kevesebb időt tölt velük- tette hozzá. „Azért szerveztük ezt a bált, hogy köszönetet mondjunk önöknek. Tudjuk, ez csak csepp a tengerben, de ennyire tellett az erőnkből”- fogalmazott.

Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, az RMDSZ Nőszervezet megyei vezetője úgy vélte: nem csak nehézségei vannak egy tanévnek és a pedagógus szakmának, hanem nagyon sok szépsége is, elvégre ők azok, aki úgymond csiszolják azokat a gyémántokat, melyek csiszolatlanul a kezükbe kerülnek. „A mai rendezvényt a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet szervezte abból az elgondolásból, hogy megköszönjük a pedagógusoknak az elmúlt tanévben kifejtett tevékenységüket, mindazt a jót, amit a diákoknak sikerült megtanítaniuk.”-nyomatékosította. Ugyanakkor jelezte: meghívtak öt díszvendéget, olyan oktatókat, akikről úgy gondolták, hogy sokat tettek az iskoláinkért, a gyermekekért: Molnár Juditot, a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium ny. magyartanárnőjét, Pap Tímea Tamarát, az érmihályfalvai 1. számú Mezőgazdasági Főgimnázium kereskedelmi szakoktatóját, Püsök Julianna székelyhídi tanítónőt, módszertanost, Tornai Melinda református vallástanárnőt, az Arany János Elméleti Líceum igazgatónőjét és Prém Mónikát, a szalárdi Szalárdi János Általános Iskola igazgatónőjét.

Jó szakemberek

Biró Rozália parlamenti képviselő, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke, a bál fővédnöke arra hívta fel a figyelmet: a legnagyobb kincseiket bízzuk a pedagógusokra, amiért tényleg a legmesszemenőbb köszönetet érdemlik. Ők magyar közösségünk tartóoszlopai, jövőformálói személyiségei, „azok az emberek, akik aranybetűkkel írják be a történelembe minden egyes gyermeknek a történetét és az életútját nap mint nap azáltal, hogy bemennek az osztálytermekbe, otthonhagyják a gondjainkat, bajaikat, és kitárják a lelküket s a tudásukat a tanítványaiknak”.

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke szerint ez a bál egy hiánypótló rendezvény. Nem csak az elmúlt tanévért, hanem egész eddigi pályafutásukért köszönetet mondott az érintetteknek, elsősorban amiatt, mert az utóbbi hetekben felerősödtek azok a társadalmi hangok, amelyek szerint nem is olyan fontosak az identitásbeli problémák, az anyanyelvhasználat, az iskola, az egyház és egyéb közösségmegtartó dolgok, holott a honatya meggyőződése, hogy ezek működése nélkül nincs fejlődés, se jelen, se jövő.

Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke felidézte, hogy rendszeres időközönként találkozik a pedagógusokkal. Kiemelte azt, mennyire lényeges, hogy jó szakembereink legyenek, olyan vezetőink, akik tartást tudnak adni egy adott intézménynek és csapatot kovácsolni ott, ahol dolgoznak, valamint legyen állandó kommunikáció, gyors információcsere is mindenki javára.

Soós Sándor, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) Bihar megyei elnöke társszervezőként köszöntötte a megjelenteket. „Ma este mi vagyunk a főszereplők, melyhez jó szórakozást kívánok önöknek!”- közölte.

A beszédek után benépesült a táncparkett, a sláger maratont a nem csak a nevében Elit együttes (Papp Attila „Tilu” és Majoros Attila) biztosította. Operettműsorral szolgált ugyanakkor Buzási Patrik, a Nagyváradi Művészeti Líceum tehetséges és jó hangú diákja, éjfél körül pedig ünnepi torta is dukált az ünnepelteknek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!