ERDON Helyi hírek

2013.10.02. 11:54

Fényes Szabolcs est Nagyváradon

A nagyváradi M.M. Pódium Kulturális Egyesület (színház és bábszínház) évadkezdő előadását és az idei év terveit ismertette október 1-jei sajtótájékoztatóján.

A nagyváradi M.M. Pódium Kulturális Egyesület (színház és bábszínház) évadkezdő előadását és az idei év terveit ismertette október 1-jei sajtótájékoztatóján.

Az M.M. Pódium Színház legközelebbi előadására, a Fényes Szabolcs estre október 4-én, pénteken 18.30-kor kerül sor a váradi Oregano vendéglőben (Crinului utca, 3. szám). Az est vendége Nemlaha György, a Magyar Rádió és Televízió nyugalmazott főmunkatársa lesz, aki a műsor összekötő szövegét állította össze. A Te szeress legalább... című zenés, táncos szórakoztató műsorról az est házigazdája Meleg Vilmos rendező beszélt: „tavaly, Fényes Szabolcs születésének 100. évfordulója alkalmából tartott ünnepi előadás után, Nemlaha Györggyel és a Fényes jogutódokkal beszélgettünk. Györggyel közösen felvetettük, hogy az M.M. Pódium keretében szívesen készítenénk egy vidékjáró Fényes estet. Ezáltal nem csak Nagyváradon, de a Partiumban is megemlékezhetünk városunk neves szülöttjére. A jogutódok beleegyeztek tervünkbe, így Fényes Szabolcs élettörténetére felfűzve idézzünk fel dalaiból, sokrétű munkásságából, gondolataiból, interjúiból néhányat”. Az est során a népszerű slágereket előadja Molnár Júlia és Kele Krisztina, valamint a színház tánckara. Az előadásra egy belépőjegy ára 15 lej. Jegyet rendelni, illetve érdeklődni lehet naponta 10-13 és 16-19 óra között a 0746-897.655 telefonszámon vagy a helyszínen 12-16 óra között.

Gyermek előadások

Az Matyi Műhely Bábszínház már szeptember derekán új előadással indította az évadot, a Pomádé király új ruhája című darab bemutatásával. Meleg Attila rendező, a társulat vezetője elmondta, hogy egy második előadáson is dolgoznak, a Csacsifogat című műsoron, amelyet id. Papp Attila verseiből állítottak össze. A bábszínház a zenés műsort a Libavonat Zenekarral közösen viszi színre. A zenekart 2006 június 1-jén ifj. Papp Attila alapította, aki édesapja id. Papp Attila néhai margittai magyartanár gyermekköteteiből zenésített meg verseket. Ezeket édesapja emlékére szervezett szavalóversenyen adták elő, majd ezt követően egyre több gyerekrendezvényre hívták meg a Libavonat Zenekart. Ifj. Papp Attila mellett a verseket Gavrucza Nagy László (a Tálentum zenekar alapítója), Trifán László (a Metropol zenekar tagja), valamint néhai Dankó János zenésítette meg. A Csacsifogat előadásnak, melyet várhatóan novemberben mutatják be, a tervek szerint lesz folytatása is, amelyet id. Papp Attila egy másik témakör köré épülő verseiből állítanak majd össze. Meleg Attila a további terveket is ismertette: készülnek egy operettesttel, és a tél folyamán egy népi kabarét is szeretnének bemutatni.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!