ERDON Helyi hírek

2008.02.29. 18:15

Felsőbánya: Szűkül a gyanúsítottak köre

<p>Máramaros megye - Minden négyzetcentiméterét átvizsgálták annak a helynek, ahol csütörtökön kora este megtalálták a felsőbányai kislány holttestét. A helyi és megyei rendőrökön kívül az ügyészség nyomozója is részt vett a helyszínelésben.</p>

A kislány holttestén elvégezték a boncolást. Nem hivatalos információk szerint a kislányt halála előtt megerőszakolták, majd hidegvérrel megölték.A hétéves kislány holttestére az egyik nagybátyja bukkant rá "A keresésére indultam. Először az iskolatáskáját láttam meg, majd a csizmáit. Ahogy közelebb mentem, megláttam meztelen lábait. Egy halom levél és ág alatt hevert. Megijedtem, és azonnal szaladtam, hogy értesítsem a rendőröket." - nyilatkozta a férfi. A férfi a rendőrökkel együtt érkezett vissza. A kislány arccal a föld felé volt fordítva, s csak amikor visszafordították, akkor látták meg, hogy vérbe fagyva feküdt.

Valer Barboloviciu, Felsőbánya polgármestere elmondta, hogy ilyen megrázó és tragikus esemény még nem fordult elő a városban. "Voltak gondjaink, de ehhez még csak hasonló sem, soha." - szögezte le a polgármester.

A nyomozást végző szakemberek arra várnak, hogy a boncolás eredményét hivatalossá tegyék, és ezzel megerősítsék sejtéseiket, hogy a kislány valóban megerőszakolták, majd különös kegyetlenséggel megölték. A gyanúsítottak köre szűkül, de a körben maradt annak a roma közösségnek néhány tagja is, amelyben Denisa családja él.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Brutális gyilkosság Felsőbányán
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!