ERDON Helyi hírek

2010.05.06. 13:59

Felújítják a Lorántffy gimnáziumot

<p>Nagyvárad - A nagyváradi önkormányzat, valamint a Turisztikai és Regionális Fejlesztési Minisztérium által kötött szerződés értelmében két nagyváradi tanintézményt újítanak fel uniós, továbbá központi és helyi költségvetési forrásokból.</p>

A nagyváradi önkormányzat nevében Ilie Bolojan polgármester hétfőn, a Turisztikai és Regionális Fejlesztési minisztérium részéről Elena Udrea tárcaveyető pedig szerdán írta alá két nagyváradi tanintézmény felújításáról szóló szerződést, közölte a csütörtöki sajtótájékoztatóján Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere. Konkrétan a Lorántffy Zsuzsanna gimnáziumról és az Avram Iancu általános iskolákról van szó: előbbi 7.639.000, utóbbi 8.211.000 lejt kap épületeinek a felújítására, illetve számítástechnikai eszközök és egyéb felszerelések beszerzésére. Mindkét beruházás esetében a finanszírozás 85 százaléka uniós forrásokból érkezik, 13 százalékot a központi költségvetésből fedeznek, két százaléknyi összeg pedig az önkormányzat önrésze. Biró Rozáliától megtudtuk, hogy ugyanebben a pályázati konstrukcióban kívánják felújítani a váradi Szent László iskolát is, de ez utóbbi tanintézmény ügye még elbírálás alatt áll.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!