ERDON Helyi hírek

2007.06.10. 12:49

Felelős fiatalok várostisztítása

<p>Bihar megye – A Bihar Megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET) minden évben szervez szemétgyûjtési akciót, melyre az idén június 9-én, szombaton délelõtt került sor.</p>

A várostisztító versenyen öt liceum - Eminescu, Ady Endre liceum, Pedagógiai, Közgazdaságtani, Szent László - hétfõs csapatai vettek részt. "Megtisztítjuk Nagyvárad parkjait és a Körös-part egy szakaszát, ezzel akarjuk felhívni a középiskolások figyelmét arra, hogy vigyázzanak Váradra, és szeretnénk megmutatni ezzel azt is, hogy a középiskolások nemcsak rombolni tudnak, hanem felelõsen cselekedni is" , mondta az esemény fõszervezõje Molnár Brigitta. Miután felosztották egymás közt a terepet, a csapatok nekiláttak a tisztogatásnak a Körös-parton, a Petõfi és a December 1, parkokban, a Múzeumkertben és a Munkásligetetben. Az egy órakor az Ady Endre liceum dísztermében megrendezett vidám hangulatú eredményhírdetésen a versenyzõk beszámoltak tapasztalataikról és "zsákmányukból" is hoztak mutatóba néhány érdekesebb darabot, melyek közül a kiszuperált rádió tûnt pálmavivõnek. Örömmel hallottuk, hogy több csapat számára az jelentette a legfõbb gondot, hogy velük egyidõben a köztisztasági vállalat dolgozói is végezték munkájukat, noha ezzel rontották az illetõ csapatok gyõzelmi esélyeit. A megmérettetést a Szent László gimázium csapata nyerte, õk ingyen vehetnek majd részt a július 17-21 között Hegyközszentmiklóson tartandó kézmûvestáboron, de emellett persze minden a versenyben résztvevõ önkéntes kapott oklevelet és ajándékokat.

 

 

 

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!