ERDON Helyi hírek

2017.12.05. 12:02

Feladta magát Tripó István

Jelentkezett a rendőrségen a körözött volt RMDSZ-es polgármester, Tripó István.

Jelentkezett a rendőrségen a körözött volt RMDSZ-es polgármester, Tripó István.Le kell töltenie börtönbüntetését a volt RMDSZ-es polgármesternek, Tripó Istvánnak. A múlt hét végén hivatali visszaélés miatt ítélték el, és azóta országos körözést adtak ki ellene. Végül jelentkezett a rendőrségen, és már a büntetés-végrehajtó intézetben van, megkezdte büntetése letöltését. 4 és 3 hónapot kapott, a művelődési tárcának okozott 650.000 lejes kár miatt.

Az ügy részletei

Konkrétan amiatt ítélték el, hogy 2008-ban előlegként elkönyvelt 57.842 lejt a váradi Cristian Spridon vállalkozó építési cégének, művelődési ház építése címén, de az a mai napig nincs kész. A bírák szerint ugyanakkor ők ketten a művelődési tárcától 560.000 lej vissza nem térítendő támogatást szereztek a befejezésre, és a polgármester hamis iratokkal azt jelezte, hogy a Spridoncris cég be is fejezte a munkát, holott annak tulaja másra költötte a pénzt. A múlt héten a végleges ítéletet hozták meg, és Tripót keresték is utána a rendőrök, hogy a váradi börtönbe vigyék, de nem találták, ezért adták ki a körözést. Pénteken a margittai rendőröknek adta fel magát. Börtönbe került Cristian Spridon is, aki 5 év 2 hónapos büntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!