ERDON Helyi hírek

2017.11.23. 08:41

Faházikók és karácsonyfa a főtéren

Idén két helyszínen szerveznek karácsonyi fesztivált, november 30. és december 31. közt a Szent László téren és ezzel párhuzamosan, ennek kiegészítéseként december 8-17. közt a várban.

Idén két helyszínen szerveznek karácsonyi fesztivált, november 30. és december 31. közt a Szent László téren és ezzel párhuzamosan, ennek kiegészítéseként december 8-17. közt a várban.

A város ünnepi díszkivilágítását november 30-án, csütörtökön este 6 órakor kapcsolják fel a főtéren. November 28., kedd 18 óra és január 2., kedd 14 óra között teljesen lezárják a gépjármű forgalom elől a Szent László teret. A főtérre ugyanazt a mű karácsonyfát tették ki tegnap ki, mint tavaly, ezt és a LED égőfüzéreket a Luxten cég biztosítja a vele kötött koncessziós szerződés alapján, az önkormányzat csak a fogyasztás költségeit állja. Lesz ismét korcsolyapálya, de nem pont ott, ahol a tavaly, hanem a vasutas bank közelében. Premierként egy óriáskereket is felállítanak, ez 16 méter magas lesz, és 16 kosarában összesen 30 személy fér el. Az oszlopokra szerelt projektorok segítségével a környező ingatlanok oldalára az alkalomhoz illő álló és mozgó képeket vetítenek, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek köszönhetően a Szent László templom falára a betlehemes jelenetet, így a jászol, a szent családot és az istállóbeli állatokat ábrázoló szobrok a várba kerülnek át.A Holdas templom közelébe egy fűtött sátrat állítanak fel, 200 négyzetméteren,. A színpadon ismert hazai és külföldi művészek, együttesek adnak koncerteket, hogy csak néhányat említsünk a nevek közül: december 10-én, vasárnap 19 órától a Bolyki Balázs Soul & Gospel, december 17-én, vasárnap 20 órától a Boney M - itt meg kell jegyeznünk, hogy a Liz Mitchell alapítótag féle változat, ugyanis jelenleg több ilyen néven futó banda járja világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!