ERDON Helyi hírek

2014.09.15. 13:48

Évadnyitó ünnepség Püspökiben

Nagyvárad- Péntek este évadnyitó ünnepséget tartottak Biharpüspökiben, az ottani Bocskai István Közösségi Házban, illetve ennek udvarán. Változatos műsorszámok szerepeltek a programkínálatban.

Nagyvárad- Péntek este évadnyitó ünnepséget tartottak Biharpüspökiben, az ottani Bocskai István Közösségi Házban, illetve ennek udvarán. Változatos műsorszámok szerepeltek a programkínálatban.Bár az időjárás szerette volna megtréfálni a szó szoros és a átvitt értelmében felhőtlenül szórakozni vágyókat, a "terve" végül nem jött be, így igen hangulatosra és vidámra sikeredett az az évadnyitó ünnepség, melyet a Bocskai István Közösségi Házban, illetve ennek udvarán szerzett a Biharpüspöki Alapítvány, a helyi RMDSZ-körzet és az MM Pódium Kulturális Egyesület.

Az összejövetel a Margaréta mazsorett csoport tehetségeinek fellépésével kezdődött, majd Csodálatos világ címmel Sándor Mária és segítőtársa, Kuti Tímea örvendeztette meg a gyermekeket egy nekik szánt zenés, bábos produkcióval, melynek keretében jól ismert gyermekdalok csendültek fel. A bátrabbak az alkalmi színpadion táncoltak, sőt olyan apróság is akadt a hallgatóság közt, aki az énekléssel is megpróbálkozott.

A helyi iskolások néptáncelőadással készültek, a színvonalas műsor Ilyés Kinga tanítónő keze munkáját dicséri. Karácsonyi Lilla táncoktató tanítványai modern- és latin táncegyveleggel (jive, paso doble, cha-cha, rumba, szamba) lepték meg közönségüket, bizonyítva, hogy az elmúlt hónapokban nem folyt hiábavaló munka a táncórákon. Méltán érdemelték ki a tapsokat nem csak a táncosok, hanem a tékvandósok is, Harascsák Gyula növendékei, akik többek közt egy saját maguk által koreografált harci jelenettel lepték meg az egybegyűlteket.

Jubilálók

Az MM Pódium csapatát úgy gondoljuk, hogy nem kell különösképpen bemutatni, hiszen színvonalas műsoraikkal a Partium szinte minden zegét-zugát bejárták már. Meleg Attila, Molnár Júlia, Korda Árpád, Farkas Beatrix és Szallós Ildikó ezúttal is hozta megszokott formáját, Molnár Júlia színművésznő pedig az est folyamán még bizonyított.

Tímár Enikő körzeti RMDSZ-elnök és a Biharpüspökiben élő Pásztor Sándor vízügyi államtitkár meleg szavakkal köszöntötték az idén 25. házassági évfordulójukat ünneplő párokat: Kenyeres Ferencet és Gardian Anikót, Nagy Jenőt és Iernea Juliannát, valamint Tóth Lászlót és Piheni Rozáliát, a rendezvény végén pedig Veres László szolgáltatta a talpalávalót.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!