ERDON Helyi hírek

2010.04.22. 08:04

Eseménydús május a mikolai reformátusoknál

<p>Szatmár megye - A Mikolai Református Egyházközségben a májusi hónap eseményekben rendkívül gazdag lesz.</p>

Higyed István, az egyházközség lelkipásztora szerkesztőségünknek elmondta, hogy május második vasárnapján, 9-én délelőtt 11 órától tartják meg az anyák napját köszöntő ünnepi istentiszteletet, amelyen az ünnepi igehirdetés után Kállai Karola, mikolai vallástanár és Gerő Anikó, az egyházközség kántora vezetésével mintegy ötven vallásórás és konfirmándus gyermek fogja ünnepi műsorral köszönteni az édesanyákat. Rá egy hétre, május 16-án kerül sor a gyülekezet ifjainak konfirmálására, mely alkalommal három fiú és hat leány tesz konfirmációi fogadalmat.

Az egyház, mint szeretetközösség

A lelkipásztor hangsúlyozta, hogy az eltel két év alatt nem csak a megszokott első és második éves kötelező anyagot adta le a konfirmálandó ifjaknak, hanem olyan előadásokat is tartott számukra, amelyeket egész életük során hasznosíthatnak majd. Ilyenek voltak például a szülő-gyermek kapcsolatról, a generációs ellentétekről vagy az egészséges életmódról szólóelőadások. „Arra törekedtem, hogy a két év oktatásuk alatt egy olyan közösség jöjjön létre, ahová szívesen visszatérnek, hisz az egyház egy olyan szeretetközösség, ahol nem csak egymás terheit hordozzuk, hanem örömeinket is szívesen megosztjuk másokkal.” Mint megtudtuk, a lekonfirmált ifjak Pünkösd nagyhetében minden este részt vesznek a bűnbánati istentiszteleteken és csak ezt követően veszik magukhoz – életükben először – az úrvacsora szent jegyeit az ünnep első napján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!