ERDON Helyi hírek

2010.11.04. 13:45

Eredmény hirdettek Az év esküvői fotósa versenyen

<p>Bihar megye - A Euro Foto Art Egyesület és a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub szervezésében első alkalommal szervezték meg Az év esküvői fotósa elnevezésű megyei szintű versenyt a Romániai Fotóművészek Egyesülete, Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal támogatásával.</p>

Amatőr és hivatásos fotóművészek egyaránt benevezhettek maximum 5 fekete fehér, vagy színes fényképből álló sorozattal. A versenyre összesen 15 fotós által készített 25 fotósorozatot neveztek be. Ezeket Tóth István, a Romániai Fotóművészek Egyesületének elnöke, dr. Ramona Novicov műkritikus, Claudiu Szabó a Tavirózsa Fotóklub alelnöke, Gavrucza Tíbor kulturális ügyekért felelős megyei tanácsos, Benyovszki Tünde, az Ingatlankezelőség alelnöke, a Városháza képviselője zsűrizte. Egytől tíz lehetett pontozni az alkotásokat a kreativitás, az eredetiség, művészi érték szempontjai szerint. A legjobb tizenkilenc alkotást egy tárlat keretében mutatják majd be.

A Romániai Fotóművészek Egyesülete által odaítélt aranyérmet a margittai Gáspár Norbert Gótikus című alkotása nyerte, így ő lett Az év esküvői fotósa. Ezüstérmes lett a váradi Nicoleta Pázmány-Jianu Glamour című fotója. Bronzérmet nyert a váradi Sorin Bara Velence című képe. A Megyei Tanács díját Gáspár Norbert nyert a Meglepettek című fotóval. Régi stílusban nevű fotójáért Nicoleta Pázmány-Jianu kapott elismerést a városházától. Dicséretben részesült Alin Meze (Pillanatok 1 című fotóval), Gáspár Norbert (Mistic), Lucian Tiba (Légy menyasszony), Nicoleta Pázmány-Jianu (Boldogság, Perspektívák című fotóval). A tárlatnyitóra november 26-án, 11 órától kerül sor az Euro Foto Art Galériában. December 16-ig lehet majd megtekinteni a fotókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!