ERDON Helyi hírek

2007.07.13. 12:17

Elosztották a felvételizőket

<p>Bihar megye - A 8 osztály után 4.434 sikeresen képességvizsgázott jelentkezett az idén felvételire megyén különböző középfokú tanintézetébe. A jelentkezők közzül 60 tanuló más megyében végzett.</p>

A jelentkezőket számítógépes módszerel osztották el az iskolák és szakok között a képességvizsgán elért jegyük és a jelentkezési lapon bejelölt opcióik fügvényében. Megyénk műszaki liceumaiban 1540 hely volt öszesen, az elméleti liceumokban 2604 hely, beleértve a vidéki liceumokat is, a szakiskolákban (Scoala de arte si meserii) pedig 2072, ebből 1680 városi iskolákban.

A nagyváradi Ady Endre Liceum -ban például indult 2 matek-infó osztály, két természettudományi osztály egy filológia és egy társadalomtudományi osztály, mindegyik 28-as létszámmal. Az egyik matek-ingfó osztályba a legkisebb média, amivel be lehetett jutni 8.88 volt, a másikba 8.91. A társadalomtudományi szakra már 7.42-vel is be lehetet jutni a természettudományira pedig 7,55-el. A Lorántffy Zsuzsanna Református Kollégiumba az idén 6.97-el lehett bejutni (tavaly 6,70 volt a legkisebb média).

A székelyhídi Petőfi Sándor liceumba két magyar és egy román osztály indul az idén. Itt még van 15 üres hely, ebből 10 a román tagozaton. A legkisebb bejutási média az egyik magyar osztályba 7.68, a másikba 6,84 volt, a román osztályba pedig 6,67. A legnagyobb média a bejutáshoz az Emanuil Gojdu liceum matek-infó szakán szükségeltetett megyénkbe (9,39). Mindjárt utána következik a Mihai Eminescu Országos Kollégium két filológia osztálya 9,35-el illetve 9,16-al, majd az Emmanuel Baptista Liceum 9,12-vel. Ez követi az Ady Endre Liceum matek- infó osztálya 8,88-al és a nagyszalontai Arany János Országos Kollégium matek- infó osztálya 8,63-al.

Megyénk egyes iskoláiban még maradtak üres helyek. A székelyídi Petőfi Sándor liceumot már említettük, az érmihályfalvi mezőgazdasági Liceumban is maradt még16 üres hely, az Eminescu Liceum matek- infó szakán 12 hely maradt betöltetlenül és így tovább. A lista megtekinthető a Tanügyminisztérium honlapján: www.edu.ro.

Albert Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!