ERDON Helyi hírek

2008.03.05. 14:09

Előbb megrekedt, majd a gumija is kipukkadt

<p>Bihar megye- Kedd este háromnegyed tízkor a 112-es segélyhívó számon, a Crişana katasztrófavédelmi hatóságon keresztül a Bihar megyei Salvamont-Salvaspeo hegyimentő szolgálat munkatársainak segítségét kérték annak érdekében, hogy kiszabadítsanak egy jelenleg Romániában élő olasz állampolgárt, aki a gépjárműjével megrekedt a Jádremete és Biharfüred közötti útszakaszon.</p>

A diszpécser egyenes kapcsolatba lépett a célszeméllyel és információkat kért tőle a pontos helyzetéről és az egészségi állapotáról. Negyed tizenegykor a hegyimentők elindultak Nagyváradról az itáliai által megjelölt helyszín irányába, aki úgy itélte meg, hogy a Lesi vízgyűjtő-tótól körülbelül 4-5 kilométernyire található.

Egy félóra múlva a biharfüredi hegyi csendőrség vezetője kapcsolatba lépett a salvamontosokkal, arról értesítve őket, hogy csapata ugyanazon helyszín felé igyekszik, csak ellenkező irányból, kerülőúton. A hegyimentők éjfél után 15 perccel bukkantak rá az olasz kocsijára, körülbelül 8-9 kilométernyire a Lesi vízgyűjtő-tótól. Az autó mellett a bajba jutott férfit is megtalálták, aki oda húzodott a hideg elől. Kicsit ijedt és fáradt volt ugyan, de egészségesnek látszott. Közel két órát vett igénybe, hogy beindítsák a gépjárművét, mellyel aztán Jádremete felé vette az irányt, hogy megszálljon egy közeli panzióban. Úgy tünt azonban, hogy azon az éjszakán nincs szerencséje az olasznak, ugyanis kisvártatva kipukkadt az autógumija. Ameddig a hegyimentők a kereket cserélték, a csendőrök is megérkeztek. Együttes erővel ezt a problémát is megoldották, ezt követően pedig az itáliai többé nem jutott bajba.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!