ERDON Helyi hírek

2008.03.18. 14:37

Elmarad az Új Színház előadása

<p>Marosvásárhely - "A március 28., péntek estére meghirdetett April de Angelis “Színházi bestiák” című előadás mindenekelőtt anyagi okok miatt marad el. Nem sikerült előteremteni a vendégjáték lebonyolításához szükséges összeget.</p>

Az Új Színház számára sem tudtuk olyan fontossá tenni ezt az eseményt, amilyen számunkra lehetett volna. Így a számok győztek ezúttal (is), nem az ügy. Néhány kiváló barátunk segítőkészsége és igyekezete hiábavalónak bizonyult" – olvasható a Tompa Miklós Társulat művészeti vezetője a Kövesdy István által kiadott közleményben. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csúcsvezetése is mindent megtett, hogy megzavarja a színházi világnap köré csoportosított eseménysorozatot, melynek nem titkolt célja az, hogy a Tompa Miklós Társulatra és a vásárhelyi magyar színházi élet esélyeire terelje, hívja fel a város, a közönség figyelmét. Hatáskörüket latba vetve – vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy kihasználva jelen pillanatban kizárólagos előjogaikat – gátlástalanul, jól ismert terveinkre fittyet hányva, erre az időpontra – azaz március 28-án – egész napra bérbe adták a színház gyakorlatilag valamennyi helyiségét egy bizonyos kft. számára, állítólag kizárólag anyagi megfontolásból – áll még a közleményben.

Reméljük – és ígérjük is valamennyi érdeklődő számára, hogy az eseménysor másik két mozzanata, azaz saját bemutatónk, Székely János: Caligula helytartója című drámájának vásárhelyi előadása március 27-én, illetve a 29-re szervezett Színészbál, melynek teljes bevételét a Székely Színház Alapítvány létrehozására fordítanánk, minden akadály és akadékosság ellenére meglesz, megvalósul – nem utolsósorban az Önök, színháznézők és színházszeretők remélhetőleg nagyszámú és hathatós közreműködésével.

A vendégjáték lebonyolításához szükséges összeget, az Új Színház és a Tompa Miklós Társulat közös a magyar kulturális minisztériumhoz benyújtott pályázat utján szerette volna előteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!