ERDON Helyi hírek

2008.10.31. 11:41

Ellepték a varjak a sepsiszentgyörgyi parkot

<p>Sepsiszentgyörgy - Közel húszezer varjú lepte el a Sepsiszentgyörgy központjában fekvő parkot, a madárinvázió megszüntetésére vízágyúk bevetését javasolják egy internetes fórumon.</p>

Kelemen László, a Kovászna megyei Rara Avis Természetvédelmi Egyesület elnöke azonban nem ért ezzel egyet, ellenez minden olyan módszert, amely a madarak pusztulásához vezet, márpedig szerinte a vízágyúk bevetése ilyen módszernek számít.

Kelemen közölte: az említett internetes fórumon csupán lehetőségként vetődött fel a vízágyúk használata, aki ezt javasolta, arra hivatkozott, hogy másutt már próbálkoztak ezzel a módszerrel.

A Rara Avis Természetvédelmi Egyesület  két évvel korábban már próbálkozott a varjak elriasztásával,  mozgósították a környék lakóit, hogy mindenféle zajkeltő szerszámmal vonuljanak ki a parkba. Sajnos, ez sem oldotta meg a problémát, miután elült a zaj a  madarak visszaköltöztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!