ERDON Helyi hírek

2016.03.03. 10:27

Ellenzik a palagáz kitermelését

Tiltakozik a Nagyvárad Metropolisz Övezetének északi részén tervezett palagáz kitermelés beindítása ellen az RMDSZ Bihar Megyei Tanácsi frakciója.

Tiltakozik a Nagyvárad Metropolisz Övezetének északi részén tervezett palagáz kitermelés beindítása ellen az RMDSZ Bihar Megyei Tanácsi frakciója.

Az RMDSZ Bihar Megyei Tanácsi frakciója meglepetéssel értesült azon tervekről, amelyek Nagyvárad Metropolisz Övezetének északi részén palagáz kitermelésének beindítására irányulnak.

Figyelembe véve, hogy a palagáz ma ismert kitermelési módozatainak bármelyike súlyosan szennyezi a környezetet, határozottan ellenzünk minden erre irányuló tervet.

Ugyanakkor ragaszkodunk ahhoz, hogy bármilyen munkálat megkezdéséhez – legyen az felmérő, vagy kitermelési jellegű – kizárólag az érintett települések lakosságának előzetes beleegyezésével kerülhessen sor.

Egyúttal kezdeményezzük, hogy mind Nagyváradon, mind attól északra elhelyezkedő településeken kezdődjön meg egy konzultáció, melynek keretében lehetőség nyílik számunkra, hogy részletesen kifejthessük egy ilyen beruházás ésszerűtlenségét úgy gazdaságossági, mint környezetvédelmi szempontból.

Az RMDSZ Bihar Megyei Tanácsi frakciójának nevében,

Kiss Sándor alelnök, valamint Pásztor Sándor, az RMDSZ Bihar Megyei Tanácsának elnökjelöltje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!