Hallgassa élőben!

Elhunyt Ardelean Gábor koncertmester

Ardelean Gábor hegedűművész, a nagyváradi szimfonikus zenekar koncertmestere, csütörtök este tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából.

Ardelean Gábor hegedűművész, a nagyváradi szimfonikus zenekar koncertmestere, csütörtök este tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából.

 

Ardelean Gábor 1986 óta volt a Nagyváradi Filharmónia zenekarának tagja, 1992-től az elsőhegedű szólamvezetője, 1993-tól pedig a zenekar koncertmestere. Állandó jelenléte a színpadon és állhatatos művészi munkája pótolhatatlan, hiszen szinte kivétel nélkül minden egyes hangversenyen a zenekar első embereként fáradozott a nagyváradi zenei élet szebbé tételén, szolgálva a mindenkori közönséget és segítve a kollégákat.

1957-ben született Nagyváradon, tanulmányait a Kolozsvári Zeneakadémián végezte, ahol 1980-ban érdemelte ki hegedűművész diplomáját. Még abban az évben kezdte el zenekari pályafutását a Konstancai Operában, majd 1984-től a Marosvásárhelyi Filharmonikusoknál folytatta, mielőtt 1986-ban Nagyváradra került volna.

Hivatás iránti fáradhatatlan elkötelezettségét mutatja az a tragédia, hogy művészeti szolgálat közben, a csütörtök esti szimfonikus koncert alatt hagyott itt bennünket. Értetlenül állunk a tragédia előtt, hiszen nemcsak az egyik legrégebbi és legkedvesebb kollégánk távozott, egy rendkívül értékes művésszel lett szegényebb a szakma.

Temetési szertartására 2012 március 4-én, vasárnap, 12 órai kezdettel kerül sor a Nagyváradi Neológ Izraelita Temetőben.Merész! Alig takar valamit Heidi Klum bikinije
Szexi képekkel dobta fel a hétvégét.
Elképesztő dologra bukkantak búvárrégészek a tengerfenéken Spanyolországban
A 4. és 5. századból származnak.
Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.