ERDON Helyi hírek

2008.04.17. 20:26

Elektromos hulladékgyűjtés Nagykárolyban is

<p>Nagykároly - Nagykároly is csatlakozik a környezetvédelmi szaktárca elektronikus hulladékgyűjtési akciójához, melyet április 19–én, szombaton szerveznek meg, tájékoztatott Egli Sebastian.</p>

A városban a tavaly novemberben megszervezett hasonló gyűjtés után ez a második alkalom, hogy a lakosok megszabaduljanak kiszuperált elektromos készülékeiktől. Egli elmondása szerint a hatékony lebonyolítás érdekében a várost négy zónára osztották, kettőben a Helyi Közszolgáltatások Igazgatóságának (DSPL) munkatársai, míg kettőben a Bio–Transilvania alkalmazottai végzik az elszállítást. A lakosságot arra kérik, hogy legkésőbb délelőtt 11 óráig tegyék ki a felesleges elektromos készülékeiket, a magánházakban lakók a házaik elé, míg a lakónegyedekben élők a szemétgyűjtők mellé.

Egli Sebastian elmondta továbbá, hogy a hulladékokat ideiglenesen ismét a Városi Vízművek használaton kívüli garázsépületében tárolják, egészen addig, amíg megegyeznek egy, a Megyei Környezetvédelni Ügynökség által leküldött listán található országos hatáskörű vállalattal, mely elvileg köteles átvenni a begyűjtött hulladékmennyiséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!