ERDON Helyi hírek

2018.03.14. 19:56

Együtt készültek az ünnepre

Szélesebb körű összefogással készült az RMDSZ dél-rogériuszi körzete, az Ovisuli Egyesület és a Diákokért Egyesület a mai ünnepre, a Március 15. közös ünnepe kicsinek és nagynak mottó jegyében.

Szélesebb körű összefogással készült az RMDSZ dél-rogériuszi körzete, az Ovisuli Egyesület és a Diákokért Egyesület a mai ünnepre, a Március 15. közös ünnepe kicsinek és nagynak mottó jegyében.

Megtelt kedden az RMDSZ dél-rogériuszi körzetének székháza, minden korosztály együtt készült az ünnepre, kokárdát és koszorút készítettek. Az előző években is sikeres volt ez a program, ezért idén bővítették a résztvevők számát, bevonták a Partiumi Nyugdíjasok Egyesületét és az RMDSZ Nőszervezetet is.

A programra március 13-án, kedden került sor, 13 órától a szépkorúakkal kezdték a kokárdakészítést, majd a délutáni órákban csatlakoztak a gyermekek is. Érkeztek kisdiákok a 11. számú Általános Iskola magyar tagozatáról és óvodások a 34-es óvodából. Idén bekapcsolódtak a Dimitrie Cantemir Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói is Bálint Beáta magyartanárnő vezetésével. Jelen voltak a programon az RMDSZ-körzetek nőszervezeti képviselői is. A kokárdákhoz felhasznált szalagot az RMDSZ Nőszervezettől kapták, melyet dr. Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő és dr. Muraközi István berettyóújfalui polgármester ajándékozott meg nemzeti színű szalagokkal. A többi alapanyagot az Ovisuli Egyesület és a Diákokért Egyesület biztosította.

Közösségformáló erő

Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület és az RMDSZ dél-rogériuszi körzetének elnöke elmondta, nagyon örül annak, hogy a mottót sikerült úgymond gyakorlatba ültetni, megvalósult az elképzelésük, mivel az ünnepi előkészületek valóban úgy sikerültek, ahogy tervezték: együtt készültek a kicsik és nagyok. A közös együttműködést hagyományteremtő szándékkal kezdeményezték. Reméli, hogy az elkövetkezendő években is lehetőség lesz a közös előkészületekre és ápolni tudják ezt a kapcsolatot, mivel úgy gondolja, hogy az idősebb korosztály remek példa lehet a gyermekek és fiatalok számára, tette hozzá az elnök.

A délutáni órákban ellátogatott a programra Biró Rozália parlamenti képviselő is, aki szintén megosztotta velünk ünnepi gondolatait: „Ha a mai rendezvényt nézzük, akkor azt látjuk, hogy túl azon, hogy amikor a kokárdát feltűzzük a hőseinkre emlékezünk, maga a kokárdakészítés is közösségformáló erővel bír, hiszen a közösség apraja és nagyja körülüli az asztalt, és az együttlét egy olyan élményt jelent, amit elvisz magával a kisgyerek. Ehhez fűződik majd később az, hogy együtt emlékezünk a hősökre, ráébredünk arra, hogy mit is jelent a hazaszeretet.”

A 11. számú Általános Iskola diákjai és a 34-es óvoda óvodásai a tanítónőkkel és óvónőkkel együtt megkoszorúzzák március 15-én délelőtt 10 órakor Petőfi Sándor szobrát Nagyváradon.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!