ERDON Helyi hírek

2011.08.12. 14:28

Dícsérő szavak a kiállítás megnyitón

Kiállítás nyílt ma délelőtt a nagyváradi Tavirózsa fotóklubban, melyet a klub fennállásának 35 évfordulója, valamint Tóth István elnök 60. születésnapja alkalmából szerveztek.

Kiállítás nyílt ma délelőtt a nagyváradi Tavirózsa fotóklubban, melyet a klub fennállásának 35 évfordulója, valamint Tóth István elnök 60. születésnapja alkalmából szerveztek.

A fotóművész egzotikus országokban – többek között Kínában, Japánban – készített fotóiból nyílt kiállítás megnyitóján már-már szűknek bizonyult a December 1 téri galéria. A Varadinum vonósnégyes előadásával kezdődött el az ünnepség, majd Biró Rozália alpolgármester méltatta Tóth István fotóművész, a fotóklub alapítója és elnöke tevékenységét. Nem hiába részesítették többször is elismerésben – tevékenysége nagy jelentőségű a város számára. Tóth István egyike azon embereknek, akik képesek túllépni egójukon és a közösségért tevékenykedni, s ezért nemcsak őt, de családját is köszönet illeti, ugyanis a család támogatása nélkül talán nem tudott volna annyi mindent véghezvinni. Hihetetlen tenniakarás jellemzi, mely fáradhatatlanná teszi – mondta az alpolgármester, majd felköszöntötte a klub elnökét.

Jókívánságok

Ismét a Varadinum vonósnégyes előadása következett, majd Kelen Ferenc, a klub aradi mentora szólt elismerően Tóth Istvánról, valamint a klub tevékenységéről. „Javaslom, hogy 35 év múlva ugyanitt találkozzunk” - mondta, majd szimbolikus ajándékot nyújtott át a fotómúvésznek.

A csíkszeredai Balási Csaba, a Romániai Fotóművészek Szövetségének alelnöke szintén elismerő szavakkal szólt a klubról, s mint mondta, reméli, hogy az elkövetkezendőkben is ugyanolyan aktív lesz, mint eddig, elnökének pedig egészséget, boldogságot és errőt kívánt a további munkához.

Szabó Ödön RMDSZ-párti megyei tanácsos elmondta: a sikerhez általában kitartás, kíváncsiság és kreativitás szükséges - ésTóth István mindháromban bővelkedik. Arra is kitért: amint az évforduló alkalmából kiadott album fotóin is látható, Tóth Istvánnak szinte minden Bihar megyei vezetővel van közös fotója; a politikusok közül sokan időközben eltűntek, a klub elnöke viszont maradt. Talán bebizonyosodik, hogy tulajdonképpen ő Bihar megye legbefolyásosabb embere – mondta Szabó Ödön, majd azt kívánta Tóth Istvánnak, hogy az elkövetkezendőkben is „maradjon legalább ennyire befolyásos, és éljen még sok évig, hogy élvezhessük kíváncsiságát, kreativitását és kitartását”.

A későbbiekben Ligia Mirișan, a Gheorghe Șincai könyvtár igazgatója méltatta a klubnak, valamint elnökének a tevékenységét, s felszólaltak nagyváradi klubtagok, régi kollégák is, akik közül többen ajándékot adtak át. A Varadinum vonósnégyes is ajándékkal készült: egy szülinapi összeállítást játszott el a klub elnökének tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!