ERDON Helyi hírek

2018.08.01. 10:42

„Csomortányi újból hazudik”

Felfoghatatlan, hogy a szolgalelkűség okán hogyan lehet ekkora erővel védeni Ilie Bolojan polgármester magyar gyerekeket diszkrimináló döntéseit. Csomortányi úr egy dologhoz ért, a hazudozáshoz. Az Erdonon láttam a tegnapi sajtótájékoztatóról szóló cikket, ezért gyors választ írok. Muszáj reagálni.

Felfoghatatlan, hogy a szolgalelkűség okán hogyan lehet ekkora erővel védeni Ilie Bolojan polgármester magyar gyerekeket diszkrimináló döntéseit. Csomortányi úr egy dologhoz ért, a hazudozáshoz. Az Erdonon láttam a tegnapi sajtótájékoztatóról szóló cikket, ezért gyors választ írok. Muszáj reagálni.Az áttekinthetőség miatt sorba veszek egy-két ügyet. 1. Az RMDSZ a tavaly megoldotta a „kis” Szacsvay iskola ügyét. Tehát már a tavaly megyei RMDSZ beavatkozásra volt szükség. A Bihar Megyei Tanács adott ingatlant és fel is újította azt. 2. Az Ady Endre Líceum fűtési problémái az idén márciusban súlyosbodtak. Illett volna a sajtótájékoztató előtt elolvasni az aligazgatónő nyilatkozatát. A csőrendszer a hőközpontig a város tulajdona, a hőközpont után az egyházé. A megye most a városi tulajdonra adott pénzt. Ha magyar iskola infrastruktúrájának a felújítására adott pénzt a megyét vezető RMDSZ, az nem jó? 3. Manipuláció a forráselosztás kérdése. A PNL évekig csak magának osztott a többi román párttal szemben, és igen, az RMDSZ akkor is ügyelt a magyar településekre, mint ahogy tette most is. Nekünk az a dolgunk, hogy a magyar közösség mellett álljunk. A román pártok egyike sem barát. Ha szükségük van az RMDSZ-re, támogatják a magyar ügyeket, ha nem, ellene szavaznak. A Néppártra csak a magyar megosztás miatt volt eddig szüksége mindenkinek. Jól fizettek, jól szolgáltak. Csomortányi kedves, most a románok, Bolojan fizet a megosztásért. Önök most is megszolgálják a fizetséget. 4. A PNL vezetősége, melynek első alelnöke Bolojan, épp a minap támadta Orbán Viktort. Csomortányi István ott nem mukkan, hisz barátokat veszít itt vagy ott, és ugorhatna Zatykó Gyula, vagy a Demokrácia Irodák fizetése. Micsoda farizeusság. 5. Csomortányi pofátlan, politikai pöcegödör stílusú nyilatkozata a magyar diákok, pedagógusok, szülők és saját volt iskolája iránt is teljes érzéketlenséget mutat. 6. A nagyváradi önkormányzat rossz és magyarellenes döntéseit folyamatosan parancsszóra védi. Pár hete szintén egy közvitán szinte sajnálkozva jelezte, hogy milyen kár, hogy a város rosszul „kommunikál” a földszintes házak adóztatási határozata kapcsán. Kedves Csomortányi, ott sem a kommunikáció, hanem maga az ötlet és a határozat a rossz. 7. Bolojan ma a megyénél volt, mert elrontott egy pályázatban valamit, és kérte a megye segítségét. Velem beszélt. Fogunk segíteni. A városnak mi nyertünk 7 millió eurós projektet, összeg mely több, mint az összes településnek elosztott forrás, tehát itt is hazudott, kedves Csomortányi. Mi végezzük a dolgunkat és ne minket hibáztassanak, ha Bolojan kilógó nacionalizmusa védhetetlen helyzetbe hozta párttársát, Zatykó urat.

Végezetül azt ajánlom, dolgozzanak, és legalább arra próbáljanak figyelni, hogy amennyiben mi meggyőzzük a megyénél az „ördög” PSD–ALDE-t, hogy a magyar iskolákra legyen pénz, akkor Önök, kedves Csomortányi és Zatykó urak, ügyeljenek arra, hogy az „angyalokból” álló PNL-sek adják tovább a magyaroknak, és ne lopják, térítsék el. Ha erre sem képesek, ok… De legalább hallgassanak, és ne ordítozzanak, körbekenve másra saját maguk tehetetlenségét.

Szabó József megyemenedzser, az RMDSZ megyei alelnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!