ERDON Helyi hírek

2008.10.29. 12:29

Csíkos úton Kerekibe

<p>Bihar megye – Néhány hét óta a közlekedők végig jó aszfaltos úton juthatnak el Érkeserűbe, a Nagyvárad–Szatmár országút letérőjétől, Kiskerekin át. A községhez tartozó Asszonyvására iskolájának felújítására is kaptak pénzt. <A href="http://video.erdon.ro/video/31987/--tjav--t--s-volt-kiskerekiben" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A nyáron tartott érkeserűi falunap idején nyugtázhattuk, hogy a községközpont Kiskereki és Érkeserű közti országút megjavítását követően a jó út folytatódott a faluban is. Nyiri Sándor polgármester már akkor arról beszélt, hogy tervben van a Kiskerkin átvezető út rendbehozása is. Ez nemrégiben meg is történt, így már a Nagyvárad–Szatmár országút letérőjétől Kiskerekin keresztül, mintegy 8 kilométeren át, az Érkeserűi római katolikus templomig jó aszfaltos úton lehet közlekedni.

Átalakul a hivatal

A Kerekin átvezető út jó 30 éve nem volt felújítva, régi álma volt ez már a helyieknek, mondta a polgármester, hozzáfűzve, hogy újdonság viszont az út közepén a felfestett csík: ilyen még nem volt kereki úton. Ráadásként még azt a rövid szakaszt is megjavították a Megyei Tanácstól kapott támogatásból, ami a főúttól a Polgármesteri Hivatalig vezet. Apropó hivatal, az épület felújítás alatt áll. Az önerőből zajló munka során a belső igények szerint alakítják az épület helyiségeit, egyúttal meszelnek, szalagpadlót tesznek, nyílászárókat cserélnek, stb. A község harmadik településéről, Asszonyvásáról szólva Nyiri Sándor elmondta, hogy rövidesen megkezdik azoknak a hidaknak a javítását, melyek az emlékezetes késő tavaszi–nyár eleji nagy esőzésekkor sérültek.

Jövőre iskolafelújítás

A munkát eddig bürokratikus akadályok gátolták, de ezek elhárultak. Folyamatban van a járdák javítása, az utcák kövezése. Szeptember 15. óta az asszonyvásári V.–VIII. osztályos diákokat iskolabusz hordja a községközpont iskolájába, a kisebbek (óvodások, I.–IV. osztály) iskolája felújításra szorul. A munkához szükséges pénz első részét megkapták, de nem fognak már idén a kivitelezéshez, csak jövőre, amikor remélhetőleg újabb pénzösszeg is érkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!