ERDON Helyi hírek

2008.12.21. 14:33

Csillogás helyett még több csendet

<p>Nagyvárad - Ünnepi istentiszteletre került sor vasárnap délelőtt a Nagyvárad-réti református templomban, melyet követően a Csillagocska Óvoda gyermekei is szerepeltek.</p>

Advent negyedik vasárnapjának délelőttjén szűkösnek bizonyult a Nagyvárad-réti református templom, hiszen egy ülőhely sem maradt üresen az ünnepi istentiszteleten. Sokan voltak kiváncsiak a Csillagocska Óvoda gyermekeinek karácsonyi műsorára, melyre az istentiszteletet követően került sor. Lukács evangéliumának első része alapján igét hirdetett Pálfi József lelkipásztor. Prédikációjában arról az átalakult szokásrendről beszélt, mely karácsonyt megelőzően jellemző mai világunkra. Egyre több zaj, tülekedés, rohanás lesz úrrá az utcákon, bevásárló központokban, pedig az advent lényege a csendes várakozás lenne – magyarázta az igehirdető.

A mű ételek és italok mellet egyre több a műmosoly, a műbéke, a művigasz és egyre inkább háttérbe szorulnak azok a dolgok, melyek az igazi tartalmat hordozzák. Az egyház társadalmi feladata lenne, hogy igazi, hamisítatlan, eredeti üzenetet közvetítsen és ne engedjen teret a műviség térhódításának, mondta a lelkipásztor. Ilyen eredeti üzenettel készültek a Csillagocska óvoda gyermekei is, akik zenei kísérettel betlehemes előadást mutattak be. A szülők, rokonok, barátok által nagy örömmel fogadott előadás a karácsony hagyományos értékét, Krisztus megszületésének örömüzenetét hordozta.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!