ERDON Helyi hírek

2018.06.21. 09:52

Cserélik a repedt kőlapokat

Már kint vannak a Szent László téren az új fehér kőlapok, amelyekkel kicserélik a felújított főtéren megrepedteket.

Már kint vannak a Szent László téren az új fehér kőlapok, amelyekkel kicserélik a felújított főtéren megrepedteket.

Mircea Mălan, Nagyvárad alpolgármestere többször is azt nyilatkozta, hogy a cserét a kivitelező saját költségén végzi el, ugyanis a felújítási munkálatra tíz éves garancia van. Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy a kivitelező, bár vállalja a kőlapok cseréjét, de azt nem ismeri el, hogy a rossz kivitelezés, vagy a térburkoló rossz minősége lett volna a repedések oka. Mint Mălan elmondta, a kivitelezők és az önkormányzat is képekkel tudja bizonyítani azt, hogy járművek hajtottak fel a főtérnek a kizárólag gyalogosoknak fenntartott részére és emiatt repedeztek meg a kőlapok.

Szakaszokban végzik

A javítási munkálat ennek a hétnek a végén vagy a jövő hét elején kezdődik el, és a becslések szerint július közepére elkészül. A munkálatot szakaszokban végzik el, hogy ne akadályozzák a közlekedést – áll a polgármesteri hivatal közleményében. A nagyváradi Szent László tér felújítását 2016-ban fejezték be, a kivitelezők a Drumuri Orăşeneşti az Electro Construct Sildac, a Porfido Edarte Conzortio Stabile, az Europorfidi, az Imsaurisa és a Gardener cégek voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!