Csaknem 11 ezer csomag cigarettát foglaltak le kedden este

Drăguşeni település területén május 20-án a határrendészek megállásra szólítottak fel egy szemnélygépkocsit, amelynek sofőrje azonban nem tett eleget a felszólításnak.

A férfit üldözőbe vették, aki azonban az egyik kisutcában, kocsiját hátrhagyva elfutott. A határrendészek a kocsiban 1540 csomag, külünféler márkajelzésű, ukrán védjegyes cigarettát találtak összesen 5390 lej értékben. Kiderült az is, hogy a férfi a 32 éves ráksai B. Grigore. A férfit az avasfelsőfalui rendőrség segítségével kézre kerítették. A férfi vallomásában szerepel, hogy tudott a csempészcigarettáról, ezért szaladt el a határrendészek elől. A férfit 5000 lejre bünteték, és lefoglalták a személygépkocsiját annak kifizetéséig.

Nemzetközi csempészet

Május 20-án 19 órakor a Halmi határátkelőhelynél jelentkezett Romániába való beutazási szándékkal két magyarországi rendszámú személygépkocsival a 33 éves fehérgyarmati K. Sándor Péter és az 53 éves salgótarjáni C. Zoltán. Az első kocsiban 4780, míg a másodikban 4560 csomag Ronson márkájú, ukrán védjeggyel ellátott cigarettát találtak, amelyet a vámhatóságok megkerülésével akartak Románián keresztül Magyarországra csempészni. Az összesen 32690 lej értékű cigarettát lefoglalták a két személygépkocsival együtt, ezen felül pedig mindkét sofőrt 10 ezer lejre büntették.

 

Kinek a hangjában bízunk meg és miért?
Milyen hangban bíznak a magyarok, ha okoseszközökről van szó? Inkább a nőkében.
A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada
A makikat, az északi simabálnát és a mezei hörcsögöt a kihalástól mindössze egyetlen lépés választja el.
Mégsincs vége a sorozatnak, elkészül A korona hatodik évada
A Netflix közölte, hogy mégis elkészül a hatodik évad a brit királyi család életéről.
Megszavazta a képviselőház plénuma a karanténtörvény tervezetét
 Első házként elfogadta csütörtökön a képviselőház plénuma a karanténtörvény tervezetét.
Társai szerint Lewandowski volt az idény legjobbja
A játékosok szakszervezete az élvonal gólkirályát, a bajnok és kupagyőztes Bayern München lengyel támadóját választotta a 2019/20-as német labdarúgóidény legjobbjává.