ERDON Helyi hírek

2012.10.05. 13:30

Carmina Burana Nagyváradon

Nagyváradon vendégszerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Carl Orff CARMINA BURANA című művének táncszínházi előadásával, mely a Liviu Rebreanu Társulat és a Tompa Miklós Társulat koprodukciója.

Nagyváradon vendégszerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Carl Orff CARMINA BURANA című művének táncszínházi előadásával, mely a Liviu Rebreanu Társulat és a Tompa Miklós Társulat koprodukciója.

 

Az interkulturalitás égisze alatt a CARMINA BURANA román és magyar színészeket, és egyetemi hallgatókat vonultat fel, akik a nemzetközi rangú, karizmatikus művészegyéniség, a Párizsban élő Gigi Căciuleanu rendezésében táncolnak.

A Carmina Burana egy középkori versgyűjtemény, mely Carl Orff 1937-ben elkészült zenei feldolgozása révén vált közismertté. Ennek a műnek a lüktető ritmusára táncosok „mesélnek” mozgásuk plasztikusságával az átélések örökkévaló világáról, a lét állapotairól – Gigi Căciuleanu koreográfus-művész irányításával.

„Gigi Căciuleanu komolyan vette azt, hogy tömeget visz a színpadra, több jelenetben 27 ember is megjelenik. A néző pedig belefeledkezik az élménybe, hogyan válnak eggyé a különféleképpen mozgó, különböző irányból és eltérő irányba haladó emberek. És hogyan válik ki a tömegből sorra mindenki, kap egy karlendítés, egy lábdobbantás erejéig akár karaktert, személyiséget.” – írja Parászka Boróka a www.kulturpart.ro honlapon megjelent méltatásban.

A szebeni Nemzetközi Színházi Fesztiválon is nagy sikerrel bemutatott, és az Országos Színházi Fesztivál (FNT) programjába is beválogatott CARMINA BURANA a Nagyváradi Ősz fesztivál keretében tekinthető meg a "Pece parti Párizsban”. Az előadásra a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor 2012. október 8-án, hétfőn 20.00 órától.

Szereplők: Ristea Monica, Avrămuţ Diana, Badea Denisa, Banciu Claudiu, Banciu Ema, Benő Kinga, Bezsán Noémi, Bloj Mihai, Bordás Attila, Budileanu Rareş, Cheregi Ioana, Ciugulitu Csaba, Crăciun Mihai, Dabóczi Dávid, Decianu Ioana, Frânceanu Alexandru, Gavază Costin, Gecse Ramóna, Ghergu Giorgiana, Gothárd Veronika, Holtzli Cristina, Iorga Cristian, Iuşan Cristina, Juks Cristina, Loghin Anca, Martin Delia, Mihai Mihaela, Moldovan Monica, Pantea Luchian, Pál Alíz, Péterfi Arnold, Ruszuly Ervin, Simon Kálmán Attila, Ştian Claudiu, Ştiopoane Raisa, Valdevira Mario, Zaiba Anikó

Rendező - koreográfus: Gigi Căciuleanu

Látványtervező: Alina Herescu

Koreográfus asszisztens: Cristina Iuşan

Rendezőasszisztens: Laurenţiu Blaga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!