ERDON Helyi hírek

2008.03.09. 15:44

Bibliaismereti felmérés

<p>Szatmárnémeti – Szombaton nyolcadik alkalommal rendezték meg a református vallás tantárgyversenyt V–VIII. osztályos diákok számára, mely megyei szakaszának a <B><I>10–es számú Általános Iskola</I></B> adott otthont. <A href="http://apps.erdon.ro/download/erdontipps/ref_vallas_tantargyverseny.doc"><IMG height="10" src="http://www.erdon.ro/SysRes/Sites/ERDON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>ref_vallas_tantargyverseny</B></A> [.doc - 28KB]</p>

Amint azt Balog Csilla református vallástanárnő, egyben a megyei forduló szervezője, elmondta a vártnál többen jelentkeztek a versenyre. A református tantárgyverseny megyei szakaszára Szatmár megye szinte minden pontjáról érkeztek diákok, összesen közel 130 gyermek: az V. osztályos diákok közül 40–en, a VI. osztályból 26–an, a VII. osztályosok közül 35–en, míg a VIII. osztályos tanulók közül 27–en.

Idéntől országos verseny

Amint azt Balog Csilla elmondta a tantárgyversenyen az összeállított feladatlapok segítségével ellenörzik a gyermekek tudását, valamint Bibliaismereti jártasságukat is, „emellett fogalmazásokkal mérjük fe a diákok kretativítását is”. A feladatok között szerepeltek különböző kérdések, Bibliai idézetek, melyek alapján a diákoknak meg kellett határozni, hogy azok melyik ünnephez kötődnek, valamint levelet kellett írjanak, melyben egy–egy Bibliai történetet írtak le — a történetek évfolyamonként változott. Szatmár megye a református vallás tantárgyverseny szervezésével élen jár az országban, hiszen sok megyében még nem szerveznek hasonló versenyeket — tudtuk Balog Csillától. Idén először a tanügyminisztérium engedélyével Bibliaismereti tantárgyversenyre kerül majd sor a IX–XII. osztályos református teológia szakosztályos diákok számára, mely országos megmérettetésre május 15 és 18 között kerül majd sor Kézdivásárhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!