ERDON Helyi hírek

2008.03.26. 09:11

Bezárják a szatmárnémeti szegénykonyhát

<p>Szatmár megye - A Szatmárnémetiben található szegénykonyhát jövő hónap elsejétől végleg bezárják. A rászorulók étkeztetésével több mint valószínű, hogy a Caritas-szervezet bízzák meg.</p>

Április elsejétől a Vasile Lucaciu út 44. szám alatt található szegénykonyhaként ismert szociális intézményt bezárják, egy, még tavaly novemberben elfogadott tanácsi határozat értelmében – számolt be róla lapunknak Viorel Solschi, Szatmárnémeti alpolgármestere. A konyha működése gazdasági szempontokat figyelembe véve értékelődött át. Míg kezdetben többszázan vették igénybe az étkezde szolgáltatásait, mára 50-60 főre csökkent az igénylők száma. Egy személy napi étkeztetése, magyarázza az alpolgármester, eléri a 12-13 lejt, amíg a környező magánvendéglőkben egy teljes menü ára csak 7-8 lej. A szegénykonyha bezárása nem azt jelenti, hogy a rászorulók nem kapják továbbra is az ingyenkosztot, hanem azt, hogy az ételt más cégektől rendelné meg az önkormányzat. Tárgyalásokat folytatnak a Caritas-szervezettel, ugyanis a szervezet az Unirii utcában már működtet egy hasonló konyhát, ezért több mint valószínű, hogy ezzel is a szervezetet bízzák meg – magyarázta Solschi.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!