ERDON Helyi hírek

2016.06.17. 09:42

Bérbe adott helyiségek a nagyváradi várban

A nagyváradi várban bérbe adták az első helyiségeket különböző vállalkozásoknak, így hamarosan hostel, bisztró, kávézó és régiségbolt fog üzemelni ott.

A nagyváradi várban bérbe adták az első helyiségeket különböző vállalkozásoknak, így hamarosan hostel, bisztró, kávézó és régiségbolt fog üzemelni ott.

A nagyváradi önkormányzat árverésre bocsátotta a felújított váradi vár különböző helyiségeit, egyes esetekben már ki is választották a nyerteseket. „Bérbe adtuk a hostelt, a bisztrót, a kávézót a várban és nyertest hirdettünk a Gomba dombi vendéglátóipari egység üzemeltetésére. Egy hónapon belül az összes létesítmény megkezdi működését”, nyilatkozta a sajtónak Lucian Popa a nagyváradi polgármesteri hivatal Ingatlanvagyonkezelő Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. A várkomplexum D épületében helyet kapó hostel tizenkét szobával várja majd a Váradra érkező turistákat, és várhatóan egy hónapon belül fog megnyílni, hiszen a szobákat még be kell rendezni és a személyzetet is kell alkalmazni. Az árverésen nyertes vállalkozás öt évre havi 6.087 lejért bérelte ki a hostelnek helyet adó ingatlanrészt. Gazdára lelt a vár K épületében a régiségbolt is, ahol régi bútorok, képek, szobrok és egyéb tárgyak lesznek kaphatók; az üzlet bizományi rendszerben is működni fog. A múzeumkávézó és a bisztró is megnyílik hamarosan. Előbbit az árverésen nyertes cég havi 22 lej/négyzetméteres áron, míg utóbbit havi 35,20 lej/négyzetméteres áron bérli egy másik vállalkozó. A kávézó az A. épületben, a bisztró a J. épületben kapott helyet. Ezek mellett még nyolc helyiség vár gazdára. A leendő bérlők török kávézót, antikváriumot, éttermeket, irodalmi kávézót, borpincét, cukrászdát működtethetnek majd a szabad helyiségekben, illetve a K épületben kapnak majd helyet a különböző, korabeli időket idéző műhelyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!