ERDON Helyi hírek

2010.04.27. 17:00

Bemutatkozott a Román Hírszerző Szolgálat

<p>Szatmárnémeti - A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) két éve indított el egy felvilágosító jellegű karavánt, mely keretében tegnap Szatmárnémetiben is bemutatkoztak. Stefan Cosarca, a SRI szatmárnémeti egységének vezetője elmondta, nagyon fontos, hogy a civil lakosság megértse a hírszerző szolgálat szerepét.</p>

A nemzetbiztonsági szolgálat tevékenysége döntő részben külföldre irányuló hírszerzésre, valamint a belföldi irányultságú elhárításra vonatkozik. A hírszerzés feladata megszerezni, elemezni és értékelni a külföldre vonatkozó információkat. Az elhárítással foglalkozó szolgálatok feladata, hogy megelőzzék és semlegesítsék mindazon törekvéseket, melyek az ország államberendezkedését, stabilitását fenyegetik. Ennek során tevékenységük kiterjed a külföldi hírszerző szolgálatok titkos információszerző tevékenységének felderítésére és elhárítására, valamint az esetleges terrorcselekmények megelőzésére is. A SRI a 0800800100-as zöldszámot működteti, melyen a lakosok az esetleges terrorcselekményeket bejelenthetik, ugyanakkor a www.sri.ro honlapon a hírszerzés tevékenységeiről és a továbbtanulási lehetőségekről is bővebb tájékoztatást találhatnak az érdeklődők. Tegnap a hírszerzés munkatársai bemutatták a terrorcselekmények elhárításakor, illetve a bombariadók alkalmával használatos felszereléseket is megyénk elöljárói számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!