ERDON Helyi hírek

2017.05.16. 16:43

Belekóstoltak az iskola mindennapjaiba

Váradi és vidéki nyolcadikosok érkeztek kedden az Ady Endre Líceumban szervezett nyílt napra. Csoportonként vettek részt különféle tevékenységeken, végül pedig kiértékelés zajlott.

Váradi és vidéki nyolcadikosok érkeztek kedden az Ady Endre Líceumban szervezett nyílt napra. Csoportonként vettek részt különféle tevékenységeken, végül pedig kiértékelés zajlott.

Az iskola dísztermében gyűltek össze a diákok kedden délelőtt. Vad Márta igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd az iskola tánccsoportjának dinamikus fellépése következett – a diákok a szalsza ritmusaira táncoltak, Buna Boglárka tanárnő vezetésével. Később a kilencedikes Szatmári Loretta énekelte el többek között a Kispál és a Borz Csillag vagy fecske című számát, a tizenkettedikes Gergely Tamás kísérte gitáron. Később az iskola igazgatója elmondta, milyen kilencedik osztályok indulnak ősztől, s arra buzdította a nyolcadikosokat, beszélgessenek az ide járó diákokkal, kóstoljanak bele az iskola mindennapjaiba.

Helyszínek, programok

Később a résztvevő nyolcadikosokat négy csoportra osztották, s a diáktanács képviselőinek kíséretében több helyszínen különféle foglalkozásokon vettek részt. Amint Vad Márta igazgatótól megtudtuk, az elképzelés az volt, hogy megmutassák a nyolcadikosoknak, milyenek a hétköznapok az iskolában, milyen az iskolai élet tanórákon és azokon kívül, végül pedig közösen kiértékeljék a tapasztaltakat. „Szeretnénk egy mozgalmas, élettel teli iskolát bemutatni.” - jegyezte meg. A szervezésben az iskola tanárai mellett a diáktanács tagjai is részt vállaltak.

A biológia laborban Puskás Ágnes tanárnő vezetésével a nyolcadikosok végignézhették egy sertésszem boncolását, s a tanárnő magyarázatokkal is szolgált, végül pedig bizonyítást nyert, hogy a szemlencse nagyítóként is működik. Az angol szaktanteremben Koncz Brigitta és Pallai Márta tanárok fogadták a nyolcadikosokat, a robotkör termében pedig Kotró László tanár vezetésével a nyolcadikosok megtekinthették, milyen tevékenységek elvégzésére alkalmas egy, a diákok által készített robot. Közben az udvaron a diáktanács tagjai mutatkoztak be és mondták el, milyen elvek szerint működik a szervezet, milyen tevékenységekben szoktak közösen részt venni. Mint elhangzott, a diáktanács befogadó társaság, senkit nem rekesztenek ki; egyebek mellett rendezvényeket szerveznek, dekorálnak, pénzalapok előteremtésével foglalkoznak, s közösen döntik el, hogy a pénzt hogyan használják fel.

Miután minden csoport végigjárta a helyszíneket, a nyolcadikosok az iskola kis sporttermében gyülekeztek, ahol Ciubotariu Éva aligazgató vezetésével kiértékelték a tapasztaltakat.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!