ERDON Helyi hírek

2017.11.21. 11:37

Sorin Rogia beismerte a gyilkosságot

<p lang="hu-HU">Megtalálták Sorin Rogiat, aki a nagyváradi gyilkosság első számú gyanúsítottja volt, azóta be is ismerte tettét. A temesvári állomáson figyelt fel rá a vasúti rendőrség a gyanús viselkedése miatt, igazoltatták, ami során kiderült, hogy kicsoda.</p>

Megtalálták Sorin Rogiat, aki a nagyváradi gyilkosság első számú gyanúsítottja volt, azóta be is ismerte tettét. A temesvári állomáson figyelt fel rá a vasúti rendőrség a gyanús viselkedése miatt, igazoltatták, ami során kiderült, hogy kicsoda.

A 27 éves férfit néhány napja távollétében ítélték el gyilkosság miatt, országos szintű elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrség 11 napon át kereste a gyanúsítottat. A férfi a nyomozások alapján veszélyesnek tűnt, ezért az állomásról kommandósok vitték el. Bizonyos sajtóinformációk szerint a férfi azért volt a temesvári állomáson, mert Szerbiába akart menekülni, azelőtt napokig a temesvári állomáson bújkált. Az éjszaka során Nagyváradra szállították, előzetes letartóztatásba helyezték. A kihallgatás kedd reggel kezdődött, körülbelül 2 órán át tartott, ezután bilincsben vitték vissza az előzetesbe. A kihallgatás zárt ajtók mögött zajlott, utána sem a vádlott, sem az ügyvédje nem nyilatkozott a sajtónak.

Beismerte

Maria Cotrău, A Bihar Megyei Törvényszéki Ügyészség szóvivője, elmondta, hogy Sorin Rogia besimerte a gyilkosságot, azt is elmondta, hogy az áldozattal összeveszett, mivel különböző nézőpontokat képviseltek az élettel és vallással kapcsolatban, tulajdonképpen ez vezetett a gyilkossághoz.

Gyorsan halad

A nyomozók és ügyészek egy percig sem pihennek, még tegnap, a kihallgatás befejezése után nem sokkal a gyilkost arra a helyszínre vitték, ahol az áldozatot megtalálták. A holttestet a Grigore Ureche utcán találták, körülbelül 10 méterre a Pece-parti bicikliúttól, egy tömbház sarkánál, egy fa alatt. Ennek a célja az, hogy rekonstruálják a gyilkosság menetét, megismerjék annak pontos előzményeit és részleteit.

A gyilkosról

A rendőrség több napja azt állította, hogy alapos bizonyítékuk van arra, hogy Sorin Rogia a tettes, sajtóinformációk szerint Rogia a gyilkosság napján hazament, levetette véres ruháit, egy takarót vett magához, és elment otthonról. Időközben kiderült, hogy Sorin Rogiának már régebben meggyűlt a baja a törvénnyel, több gyújtogatásban vett részt Nagyváradon, még 2016-ban. Az ügy leírása szerint garázsokat, konténereket, szemeteseket gyújtott fel. Többek szerint a férfinak drog- és alkoholproblémái vannak, skizofréniában szenved.

A brutális gyilkosság november 9-én történt, az áldozat neve Radu Bogdan. A boncolás eredményei szerint a halált egy tompa tárggyal, valószínűleg kalapáccsal a fejre mért legalább 15 csapás okozta. A gyilkos és az áldozat között szoros barátság volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!