ERDON Helyi hírek

2013.09.16. 14:18

Becsengettek a Lorántffy gimnáziumban is

Szeptember 16-án tíz órától tartották meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanévnyitó ünnepségét a Nagyvárad-Olaszi Református Templomban.

Szeptember 16-án tíz órától tartották meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanévnyitó ünnepségét a Nagyvárad-Olaszi Református Templomban.

A hagyományoknak megfelelően ünnepi istentisztelettel vette kezdetét hétfőn reggel az új tanév a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanulói számára. Igét hirdetett Csűry István református püspök, aki elsősorban a gimnázium tanulóihoz intézte szavait „hallgassátok meg az idősek tanácsait, mert a tapasztaltabbak már tudják, melyik az Isten által vezérelt út. Nekünk kell példát mutatni azoknak, akik nem találják a helyes utat. Fontos, hogy a külvilág is lássa, hogy a felekezeti iskola kezdi elérni célját”. A tanári karhoz szólva elmondta, hogy az iskolának és az egyháznak is gondot kell viselnie a tanítványokra. Szabó Zsuzsa, a gimnázium igazgatója elmondta, hogy a tanévnyitóknak sajátos hangulatuk van, hiszen a vakáció emlékei és az újdonság izgalma keveredik a diákok lelkében. „Új feladatok várnak rátok, az akadályokat együtt kell leküzdenünk, így a sikereknek is együtt fogunk örülni” – mondta el, majd a nyolcadikos és tizenkettedikes diákokhoz szólt: tanuljatok és viselkedjetek példamutatóan, hogy az év végén elmondhassátok, ti mindent megtettetek a sikeres érettségiért és egyetemi felvételiért. Az igazgatónő beszédében a tanárokhoz és a szülőkhöz is fordult, kiemelve a gyerekek érdekében végzett közös munka fontosságát.

Fogadalomtétel

Az évnyitón Veres-Kovács Attila Várad-olaszi parókus lelkipásztor is beszédet mondott. Kiemelte, hogy egy gyermek csak egy keresztény családban, egy teljes családban nevelkedhet lelki és testi egészségben. Aláhúzta, hogy az apáknak is szerepet kell vállalniuk a gyermeknevelésben. Az ünnepi alkalmon megosztotta gondolatait a jelenlevőkkel Tóth Attila Levente várad-újvárosi segédlelkész is. Az ünnepélyes tanévnyitón kiosztották az ösztöndíjakat is az arra érdemes diákoknak, zárásaként pedig az iskola hagyományaihoz híven a kilencedikesek fogadalmat tettek.

Nagy Noémi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!