ERDON Helyi hírek

2008.11.06. 14:56

"Az ördög hegedőse"

<p>Marosvásárhely - A 16. ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál záróakkordjaként november 9-én 18 órától lép a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermének színpadára Lajkó Félix.</p>

Lajkó Félix Topolyán (Vajdaság) született 1974. december 17-én. Első hangszere a citera volt, amellyel tíz éves korában ismerkedett meg. Hegedűt az általános iskola 6. osztályában vett a kezébe először. Az alsófokú zeneiskolát három év alatt végezte el Kishegyesen. A szabadkai zenei középiskola második osztályát otthagyva indult el egy kölcsönkért hegedűvel Budapestre, ahol a Dresch Quartett tagja lett. Azóta ingázik Budapest és Szabadka között, egyformán képviselve és összekötve az anyaországot és a Vajdaságot. Sok neves együttessel és egyéniséggel dolgozott. Tagja volt Szabados György együttesének a Makúznak és Boris Kovac zenekarának, a Ritual Nova-nak. Számos alkalommal fellépett a világhírű japán bhutó táncossal, Min Tanaka-val, a francia Noir Désir zenekarral. Több koncertet adott Alexander Balanescu-val, Boban Markovic rézfúvós roma zenekarával.

„A zeném a hangszerem érzékenységén és sokszínűségén alapszik. Nem egy új zenei műfajt adok elő, csak követem saját utam, alkotok és improvizálok. Nem teszek különbséget a zenei irányzatok között, így hát játszom klasszikus és népzenét, rockot, bluest, jazz-t és improvizálok." (Lajkó Félix)

Erre a koncerte egy belépő ára 12 lej.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!