ERDON Helyi hírek

2010.03.21. 14:59

Az ünnep közösséggé formál

<p>Nagyvárad - Március 21-én negyedik születésnapját ünnepelte az erdélyi Mária Rádió. A váradi Bazilikában lezajlott ünnepi szentmisén Ft. Timár Asztrik atya prédikált.</p>

Vasárnap fennállásának 4. évfordulóját ünnepelte a Mária Rádió. A váradi Bazilikában lezajlott ünnepi szentmisén- melyet élőben közvetítettek- számos zarándok is részt vett, akik Erdély különböző részeiből érkeztek. A székesegyházat zsúfolásig megtöltő híveket Exc. Böcskei László megyés püspök köszöntötte. Örömének adott hangot, amiért az évfordulós rendezvényt Nagyváradon tartják, megitélésében ez a város és az egyházmegye fontosságára utal. Arra hívta fela figyelmet: mindez jó alkalom arra, hogy ismét Isten Szolgája dr. Bogdánffy Szilárd vértanú-püspök boldoggá avatásáért imádkozzanak a jelenlevők, aki személyes példájával bebizonyította., hogy a hit olyan nagy kincs, hogy még a legnagyobb áldozatot is érdemes meghozni érte.

A jóság elitje

Az evangélium Szent János könyvéből szólt. Prédikációjában Ft. Timár Asztrik OFM, a Csíksomlyói Kegytemplom igazgatója hangsúlyozta: az ünnepnek közösségformáló ereje van, azt az üzenetet hordozza magában, mennyire lényeges, hogy lélekben közelebb kerüljünk egymáshoz, megérezzük és továbbadjuk a hit által közvetített fényt. A mise után Mons. Fodor József általános helynök tartott előadást dr. Bogdánffy Szilárd vértanú-püspökről, Lakatos Balla Attila régész pedig Nagyvárad történelméről értekezett. 

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!