ERDON Helyi hírek

2019.08.26. 14:33

Az egész világ csodálja őket, most pedig Bihar és Hunyad megyékben talált partnereket a kalandhoz az ország első két Ford Ranger Raptor autója

Az egész világ csodálja őket, most pedig Bihar és Hunyad megyékben talált partnereket a kalandhoz az ország első két Ford Ranger Raptor autója

Az egész világ csodálja őket, most pedig Bihar és Hunyad megyékben talált partnereket a kalandhoz az ország első két Ford Ranger Raptor autója

 

Ha megfelelő terepen van, az új Ford Ranger Raptor szó szerint repülni képes! A fantázia és a valóság tökéletes kombinációja, úttalan utakon veled tart, készen állva a legmerészebb kihívásokra!

Az új Raptor túlszárnyalja a legigényesebb kritikusok elvárásait is, a terepjáró rajongók kihagyhatatlan darabja.

Az új Ford Ranger Raptor piaci megjelenését követően, a kereslet rendkívüli ütemben megnőtt, történelmi rekordokat döntött, ezért bővítették a gyártósort Dél-Afrikában, ahol jelenleg három műszakban dolgoznak.

Tehát már nem meglepetés, hogy a Ford jó néhány éve vezető szerepet játszik a pick-up autók piacán Európában is, mert Amerikában már ugyanazt a helyet foglalja el ... Az első számú már több mint 40 éve!

Az elmúlt hónap végén egyedülálló eseményt szerveztek Nagyszebenben: itt tartották meg a Sweet Sixteen Romaniacs rendezvényt, a világ legnehezebb enduro-rallyát, ahol az új Ford Raptor került reflektorfénybe, a résztvevők korlátait feszegetve. A Ford Carbenta Com csapata jelen volt, hogy a román újságírókkal együtt megragadja az Önök számára legizgalmasabb pillanatokat az új Ranger Raptor hivatalos bemutatóján, és különösen abból az alkalomból, hogy az első két autót kiszállították Romániába Bihar, illetve Hunyad megyei boldog tulajdonosának.

A Ford Raptor megmutatta mire képes az egyik legkeményebb off-road terepen és bemutatta, hogy a közepes méretű pickupok speciális fajához tartozik, ami a valós életbe átültetett fantázia.

Számos oka lehet annak, hogy a Ford Raptor olyan sikeres az autó-rajongók körében. Most csak néhányat fogunk felsorolni ezek közül, hogy felkeltsük érdeklődésüket, hogy személyesen is megismerkedjenek, és hagyjuk, hogy bemutatkozzon az alábbi videóban:

[embed]]

Úgy tervezték, hogy mindenhová elvigyen

A Ford Ranger Raptort a lényeges részletekre kiterjedő figyelemmel tervezték, így történt ez a karosszéria kialakításánál is. A Ford Performace a Raptor-t a Ford Ranger karosszéria szerkezetére építette, amelyhez hozzáadódott a világszerte ismert F-150 Raptor tapasztalata, így alakult ki a tökéletes úttartás a terepen hihetetlenül nagy sebesség mellett. Az oldalsínek a HSLA acél segítségével tompítják az ütközéseket, az alváz pedig a világon a legjobb teljesítményű FOX felfüggesztéssel rendelkezik.

A Ford ismét együttműködött a Fox Racing céggel a nagy hatású lengéscsillapítók kifejlesztésében (Position Sensitive Damping Technology). A felső felfüggesztés karjaihoz kovácsolt alumíniumot, az alsó karokhoz öntött alumíniumot használtak. Ezek különleges időtállóságot biztosítanak.

Mint minden terepjárót, amelyiknek megadják a tiszteletet, a Ranger Raptort exkluzív BF Goodrich gumiabroncsokkal szerelték fel,amelyek ellenállnak az agresszív használat körülményeinek, így azt a benyomást kelthetik, hogy a pick-up úgy halad mint egy személygépkocsi a közúton.

Azzal együtt, hogy terepen úgy viselkedik, mint egy „rossz fiú”, ha közúton indulsz el a Raptorral, annyira megszelídül, hogy el is felejted, hogy tulajdonképpen egy SUV-ot vezetsz, amikor a családdalvakációra mész.

Az új Ford Ranger Raptort nagy pontossággal tervezték meg, annak érdekében, hogy könnyedén megbirkózzon a szélsőséges terepkörülményekkel. A futómű egyedi, nagy szilárdságú acél ötvözetből készült, hogy megfeleljen a legszélsőségesebb terep kihívásainak is. Az egyedi futómű tovább javított off-road geometriájának köszönhetően az autó hasmagassága 283 mm, gázlómélysége 850 mm, első terepszöge 32,5 fok, rámpaszöge és hátsó terepszöge pedig 24 fok, vagyis a terepképességek igazán meggyőzőek. Szélessége 2028 mm tükrök nélkül (168 mm-rel több mint egy normál Rangernél), hossza 5398 mm, teljes magassága 1873 mm. Valójában minden funkció célja annak biztosítása, hogy a Ford Raptor egyedülálló terepjáró vezetési élményt nyújtson.

Abban az esetben ha járatlan utakon kalandozik,

a Ford Raptor gondoskodik arról, hogy biztonságosan visszatérhessen oda, ahonnan elindult, egy Hansel és Gretel ihletésű zsemlemorzsa-rendszer segítségével, amely minden másodpercben jelet hagy maga után, megrajzolva az útvonalat, amit haladt.

Fejlett biztonsági technológia

Akár az autópályán halad, akár folyóvizeken akar átkelni, a Raptor kifinomult rendszerei biztonságot nyújtanak Önnek. A Ranger Raptor felszereltségében többek közt megtalálható az oldaldülés-mérsékléssel kiegészített Ford Stabilitásvezérlés legújabb változata, az Elektronikus Stabilitásvezérlés, az Utánfutó Stabilizáló rendszer, a Hegymeneti Elindulássegítő, Lejtmeneti Szabályozás és az Adaptív Terhelésszabályozás is.

Az autót a Ford Performance csapata fejlesztette ki az off-road rajongók számára. Az új modellt a Ford 2,0 literes EcoBlue motorjának Bi-turbo változata hajtja, amelynek 213 lóerős teljesítményét és 500 Nm forgatónyomatékát egy új, 10 fokozatú automata sebességváltó továbbítja a kerekekhez.

A Ranger Raptor vezetője a Terepvezérlési rendszer hat előre programozott beállítása közül választva igazíthatja az autó viselkedését az adott terep- vagy útviszonyokhoz:

Normál üzemmód kimagasló kényelemmel, kedvező üzemanyag-fogyasztással és könnyű irányíthatósággal;

Sport üzemmód gyorsabb reakciókkal a lelkesítő közúti autózáshoz;

Fű/Murva/Hó üzemmód a biztonságos és magabiztos autózáshoz a csúszós terepekhez és egyenetlen útfelületekhez;

Sár/Homok üzemmód, ami úgy hangolja át az autó reakcióit, hogy a kerekek tapadása optimális legyen a süppedős közegekben, például a homokon vagy a sárban;

Szikla üzemmód kifejezetten a sziklás talajon történő, kis sebességű araszoláshoz, ahol kulcsfontosságú a finom irányíthatóság;

Baja üzemmód, ami úgy hangolja át az autó reakcióit, hogy optimális legyen a nagy sebességű terepezéshez (pontosan úgy, ahogyan a híres Baja Sivatagi Rallyn szükséges).

Az autót a Ford Performance csapata fejlesztette ki az off-road rajongók számára. Az új modellt a Ford 2,0 literes EcoBlue motorjának Bi-turbo változata hajtja, amelynek 213 lóerős teljesítményét és 500 Nm forgatónyomatékát egy új, 10 fokozatú automata sebességváltó továbbítja a kerekekhez.

Fű, por, sár, sziklák, árkok vagy bármilyen más terep, amire csakgondolhat ... semmi nem tarthat távol, ha küldetése van! Bármilyen nehéz terepkörülmények között az alváz „ragyog”, minden úgy működik, mint az óramű, és minden alkatrész tökéletesen elvégzi adolgát

A Ranger Raptornak nincs versenytársa Európában, csak ő van, annyira, hogy ő magában képviseli saját osztályát, amely minden eddigi fölött áll Európában, a különbség a Ranger Wildtrackhez képest pedig akkora, hogy arra gondolhat, hogy talán nem is állnakrokonságban.

MI AZ ÚJ FORD RANGER RAPTOR legjobb tulajdonsága? Az a képessége, hogy széles mosolyt csal az arcára.

A Ford Carbenta Com örömmel jelenti be, hogy az első két Ford Raptort ő szállította be Romániába, ideális partnerek számára, akik készen állnak a kalandra és arra, hogy úrrá legyenek a legnehezebb terepen is. Előkészítünk Önnek is egy különlegeset, úgyhogy várjuk, hogy fedezze fel az új Ranger Raptorot, és ismerkedjen meg mindenrészlettel Nagyváradon, a Borsi út 32D. szám alatt.

Fedezze fel a különbséget a Ford Carbenta Commal!

 

Fizetett hirdetés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!