ERDON Helyi hírek

2011.11.02. 09:19

Átszervezések, nem elbocsátások

Szatmár megye — Szatmár megyében is átszervezik a postai szolgáltatások rendszerét, ami nem jelenti azt, hogy egy adott településen nem lesz postás, tudtuk meg Radu Nicoară igazgatótól.

Szatmár megye — Szatmár megyében is átszervezik a postai szolgáltatások rendszerét, ami nem jelenti azt, hogy egy adott településen nem lesz postás, tudtuk meg Radu Nicoară igazgatótól.

 

A Román Posta átszervezésének folyamata Szatmár megyében 24 postai kirendeltséget (agenţii poştale) és 3 postahivatalt (oficii poştale) érint, tudtuk meg a Szatmár megyei postahivatal kirendeltségűének igazgatójától, Radu Nicoară. Az igazgató a november 1–én szervezett sajtótájékoztatóján elmondta, a változtatásokra a Román Posta és a Valutaalap között kötött megállapodás miatt volt szükség, ugyanis ez utóbbi kérte az országban működő munkapontok számának a csökkentését. Ennek megfelelően a gyakorlatban 7100–ról 5800–ra fog csökkenni a postai kirendeltségek száma Romániában.

 

Lesz szolgálat

 

Az átszervezés két szakaszban lezajlott, az első a következő településeket érintette: Nagymadarász, Oláhgyűrűs, Ugocsakomlós, Szakasz, Alsóberekszó, Szilágykorond, Oláhcsaholy, Tasnádorbó, Csomaköz, Csengerbagos, Păulean, Alsóhomoród, Felsőliget, Domahida, Krasznaszentmiklós, Érkőrős, Pusztahegy, Tasnádcsán, Csög, Tasnádszarvad, Nántű, Vadaspuszta, Piskáros és Vezend. A fentebb felsorolt települések nem maradtak postai szolgálat nélkül, mert a kirendeltség ugyan megszűnt, de ennek feladatait egy postahivatal vette át. Míg a postás eddig a kirendeltség épületéből vette magához a küldeményeket, ezután már abból a postahivatalból veheti át, ahová időközben sorolták a települést, ezek általában a községközpontokban működnek. Az érintett települések postásai számára ez napi 5-6 kilométernyi pluszutat jelent, az utazás módját és költségeit mindenki lehetőségei szerint oldja meg.

 

Egyeztetnek

 

A második átszervezési szakasz Avasújvárost, Alsószoport, Szatmárhegyet, Érendrédet, Lázárit, Sándorhomokot és Nagypeleskét érintette, a kezdeti nehézségek ellenére mindenhol működik a szolgáltatás. Különben elbocsátások nem voltak a szatmári postánál, de egy augusztusban történt felmérés szerint megyénkben 25 fővel vannak többen a szükségesnél. Ezekről a helyekről egyeztetések folynak a szakszervezet és az országos vezetőség között — magyarázta az igazgató.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!